• Category Archives Ανακοινώσεις
 • Ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στον κόσμο του διαδικτύου

  Αγαπητοί γονείς, στο πλαίσιο της εβδομάδας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού σας ενημερώνουμε πως στον σύνδεσμο που ακολουθεί, μπορείτε να βρείτε πολύτιμο υλικό χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την ασφάλεια των παιδιών, καθώς εξερευνούν τον κόσμο του διαδικτύου.

  Βοηθήστε την οικογένεια σας να πλοηγείται με ασφάλεια στο διαδίκτυο!

  https://beinternetawesome.withgoogle.com/el_gr/families


 • Self-test: Δωρεάν διάθεση στους μαθητές στα φαρμακεία από 17/11 έως 27/11

  Από αύριο Τετάρτη 17/11 έως και το Σάββατο 27/11, οι μαθητές θα προμηθεύονται δωρεάν δύο συσκευασίες με συνολικά 10 self test από τα φαρμακεία. Τα τεστ αυτά θα καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 23 Νοεμβρίου μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων.

  Σας υπενθυμίζουμε ότι από την 1η Νοεμβρίουη δήλωση και το αποτέλεσμα για τις σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr


 • 10-09-21 14 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τα μέτρα προστασίας και το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων για το έτος 2021-2022

  1.Με τι δικαιολογητικά θα προσέρχονται οι μαθητές στις σχολικές μονάδες;

  Οι μαθητές οφείλουν να επιδεικνύουν εντός της τάξης πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξάμηνου ή τη σχολική κάρτα COVID-19 αρνητικού αποτελέσματος που εκδίδεται από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκτός από όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (εφόσον ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα που συστήνεται ο εμβολιασμός) ή έχουν ιστορικό νόσησης εντός τελευταίου εξαμήνου, διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

   2.Με τι δικαιολογητικά θα προσέρχονται οι εκπαιδευτικοί στις σχολικές μονάδες;

  Οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) των σχολικών μονάδων, θα πρέπει να φέρουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού έναντι του COVID-19 ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, ή αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (ταχείας δοκιμασίας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) ή μοριακού τεστ (RT-PCR)) στο οποίο θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα, έως και 48 ώρες πριν από την προσέλευση την Τρίτη και την Παρασκευή, και να το επιδεικνύουν προ της ανάληψης των καθηκόντων τους στον Διευθυντή/Προϊστάμενο.

   3. Τι γίνεται όταν μαθητής ή μέλος του προσωπικού εκδηλώσει συμπτώματα που μπορεί να οφείλονται σε λοίμωξη COVID-19;

  Εάν ένας μαθητής ή μέλος του προσωπικού εκδηλώσει ύποπτα συμπτώματα εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται το σχολείο. Εάν εμφανιστούν συμπτώματα όταν βρίσκονται στο σχολείο, απομονώνονται, ο υπεύθυνος COVID-19 επικοινωνεί με την οικογένεια για παραλαβή του παιδιού στην περίπτωση μαθητή, και ακολουθεί ιατρική αξιολόγηση. Εφόσον κριθεί απαραίτητο, διενεργείται διαγνωστικός έλεγχος για τον COVID-19. Εν αναμονή του αποτελέσματος, το ύποπτο κρούσμα παραμένει σε απομόνωση, ενώ το σχολείο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.

  4. Ποιος είναι αρμόδιος στο σχολείο να διαχειρίζεται τα θέματα που αφορούν την πανδημία COVID-19;

  Σε κάθε σχολική μονάδα, ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 και ο αναπληρωτής του, με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, να ενημερώνει το προσωπικό σχετικά με την έγκαιρη αναγνώριση και τη διαχείριση υπόπτων κρουσμάτων λοίμωξης COVID-19 και να επικοινωνεί με τις οικογένειες των μαθητών και τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες όπως ο ΕΟΔΥ.

  5. Τι συμβαίνει αν μαθητής ή μέλος του προσωπικού διαγνωστεί θετικό σε COVID-19;

  Ο γονέας/κηδεμόνας του μαθητή ή το μέλος του προσωπικού ενημερώνει άμεσα τον υπεύθυνο διαχείρισης COVID-19 της σχολικής μονάδας ή/και τον διευθυντή της σχολικής μονάδας για το θετικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού τεστ για COVID-19. Ο υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 του σχολείου, μεταξύ άλλων: επικοινωνεί με τις οικογένειες των παιδιών του τμήματος στο οποίο φοιτά ο μαθητής, με την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης και με την αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, και φροντίζει να γίνει ενδελεχής καθαρισμός και τοπική εφαρμογή απολυμαντικού στις επιφάνειες των χώρων του σχολείου όπου κινήθηκε το κρούσμα. Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας επικοινωνεί με τον ΕΟΔΥ για συνδρομή στην επιδημιολογική διερεύνηση και εκτίμηση κινδύνου, εάν αυτή χρειαστεί. Επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 πρέπει να απομακρυνθεί από το σχολείο και να παραμείνει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες, απέχοντας και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες (π.χ. φροντιστήριο, ξένες γλώσσες, αθλητισμός) καθώς και από κάθε άλλη μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος (π.χ. περίπατοι ή παιχνίδι έξω, συναντήσεις κλπ.) Επίσης, πρέπει να αποφεύγεται κάθε επαφή με ευάλωτα άτομα και να λαμβάνονται συστηματικά μέτρα προφύλαξης κατά την επαφή του με τα άτομα που διαμένουν μαζί του στην ίδια κατοικία.

  6. Πότε και με ποιους όρους επιστρέφει στο σχολείο μαθητής ή μέλος του προσωπικού των σχολείων, εφόσον βρεθεί θετικό;

  Μαθητής ή μέλος του προσωπικού που είναι εργαστηριακά επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) ΚΑΙ τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Σε περίπτωση ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο ή ανοσοκαταστολή μπορεί το απαιτούμενο διάστημα από την έναρξη των συμπτωμάτων να φθάσει τις 20 ημέρες, σύμφωνα με την γνώμη του θεράποντος ιατρού. Για την επάνοδο στο σχολείο των επιβεβαιωμένων περιστατικών δεν απαιτείται η διενέργεια νέου τεστ και δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση στο σχολείο ιατρικής βεβαίωσης. Αυτό ισχύει γιατί ο ιός μπορεί να ανιχνεύεται με μοριακό έλεγχο για αρκετό χρονικό διάστημα μετά την ανάρρωση, παρότι το άτομο δεν είναι μεταδοτικό.

   7. Τι συμβαίνει όταν μαθητής ή εκπαιδευτικός που είχε χαρακτηριστεί ύποπτο κρούσμα COVID-19 διαγνωστεί αρνητικός στον κορωνοϊό;

  Το παιδί ή ο ενήλικος μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και τη βελτίωση των συμπτωμάτων του – καθώς αυτός είναι ο χρόνος επανόδου για τις συνήθεις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση στο σχολείο ιατρικής βεβαίωσης.

  8. Τι συμβαίνει έως την έκδοση του αποτελέσματος διαγνωστικού τεστ μαθητή ή μέλους του προσωπικού που εμφανίζει συμπτώματα;

  Έως την έκδοση του αποτελέσματος του διαγνωστικού τεστ, το άτομο που εμφανίζει συμπτώματα που μπορεί να εκδηλωθούν στο πλαίσιο της COVID-19 παραμένει προσωρινά σε κατ’ οίκον απομόνωση (εφόσον έχει κριθεί από τον ιατρό ότι η κατάστασή του δεν απαιτεί νοσηλεία). Η περαιτέρω διαχείριση γίνεται ανάλογα με το αποτέλεσμα. Οι στενές επαφές του ύποπτου περιστατικού προσέρχονται κανονικά στο σχολείο με οδηγία για στενή παρακολούθηση της υγείας τους και το τμήμα του μαθητή (ή στο οποίο δίδαξε εκπαιδευτικός) λειτουργεί κανονικά.

   9. Πώς ορίζεται η στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 στη σχολική μονάδα;

  Οι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης COVID-19 περιγράφονται αναλυτικά στο πρωτόκολλο «Αρχές Διαχείρισης Ύποπτων ή Επιβεβαιωμένων Περιστατικών Λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες» και περιλαμβάνουν, υπό προϋποθέσεις, μαθητές που ανήκουν στο ίδιο ή σε διαφορετικό τμήμα με μαθητή που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 και συνυπήρξαν μαζί του στη σχολική τάξη κατά το 48ωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του, μαθητές που στο τμήμα τους δίδαξε συστηματικά εκπαιδευτικός που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, εκπαιδευτικούς που δίδαξαν συστηματικά σε τμήμα με μαθητή που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, άτομα που είχαν επαφή πρόσωπο-με-πρόσωπο με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 ή άμεση σωματική επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, καθώς και μαθητές ή μέλη του προσωπικού που κατά το 48ωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων κινήθηκαν προς ή από το σχολείο μαζί με το επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ίδιο σχολικό λεωφορείο, στο ίδιο ταξί ή ανάλογο ιδιωτικό μεταφορικό μέσο.

  10. Τι προβλέπεται για τις στενές επαφές επιβεβαιωμένου περιστατικού COVID-19 στις σχολικές μονάδες;

  Όλα τα άτομα που εμπίπτουν στον ορισμό «στενής επαφής» επιβεβαιωμένου περιστατικού COVID-19 στη σχολική μονάδα, αφού αναγνωριστούν και καταγραφούν από τον υπεύθυνο COVID-19 του σχολείου θα πρέπει να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους και να μην τεθούν σε κατ’ οίκον απομόνωση (καραντίνα), αλλά θα πρέπει να υποβάλλονται σε επιπλέον διαγνωστικούς ελέγχους στο διάστημα των 7 ημερών μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν. Ειδικότερα:

  • Ανεμβολίαστοι χωρίς ιστορικό νόσησης το τελευταίο εξάμηνο: δύο επιπλέον διαγνωστικοί εργαστηριακοί έλεγχοι με ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) δωρεάν στα Σταθερά Σημεία Επιβεβαιωτικού Ελέγχου του ΕΟΔΥ, πέρα από τους προληπτικούς συστηματικούς ελέγχους που πραγματοποιούν ανά εβδομάδα για να προσέλθουν στη σχολική μονάδα. Εάν αυτοί κάθονταν δίπλα ή στο αμέσως εμπρός ή πίσω θρανίο από το κρούσμα, τότε επιπλέον των δύο ανωτέρω rapid test και των δύο self test για την προσέλευση στο σχολείο, θα πρέπει την εβδομάδα εκείνη να κάνουν και 3 επιπλέον self-test τα οποία θα τους προμηθεύσει το σχολείο (τα σχολεία θα έχουν απόθεμα self-test για τον σκοπό αυτό). Δηλ. οι μαθητές αυτοί θα υποβληθούν σε καθημερινό έλεγχο για 7 ημέρες από την τελευταία επαφή με το κρούσμα.
  • Εμβολιασμένοι ή άτομα με ιστορικό νόσησης το τελευταίο εξάμηνο: δύο αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (self test) στο διάστημα των 7 ημερών μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

  Στόχος των πολύ αυξημένων ελέγχων σε περίπτωση επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19  είναι η διασφάλιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων μας. Οι στενές επαφές με κρούσμα θα εξακολουθούν να παρακολουθούν στενά την υγεία τους και να είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση για ενδεχόμενη εκδήλωση συμπτωμάτων ύποπτων για λοίμωξη COVID-19 για 14 ημέρες μετά την έκθεση.

   11. Τι προβλέπεται σε περίπτωση συγκατοίκησης με κρούσμα επιβεβαιωμένου περιστατικού COVID-19; 

  Μαθητές ή μέλη του προσωπικού, οι οποίοι ούτε είναι πλήρως εμβολιασμένοι ούτε έχουν ιστορικό νόσησης το τελευταίο εξάμηνο, και οι οποίοι είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος με το οποίο διαβιούν κάτω από την ίδια στέγη, θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες ύστερα από την τελευταία επαφή τους με το κρούσμα, και να επιστρέφουν στις σχολικές δραστηριότητες την 11η ημέρα, εφόσον παραμένουν ασυμπτωματικοί, και με αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου [ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) ή μοριακό τεστ (RT-PCR)] τη 10η ημέρα.

  – Εάν το τεστ είναι αρνητικό: άρση της καραντίνας, αλλά τα άτομα οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας και να παρακολουθούν την υγεία τους για εμφάνιση συμπτωμάτων μέχρι και την ολοκλήρωση των 14 ημερών

  .-Εάν το τεστ είναι θετικό: ακολουθείται το ισχύον πρωτόκολλο για την απομόνωση των κρουσμάτων COVID-19 χωρίς να απαιτείται επανάληψη του τεστ.

   12. Ποια άλλα μέτρα πρόληψης θα εφαρμόζονται στο σχολείο;

  Παράλληλα με τον εμβολιασμό μαθητών και εκπαιδευτικών και τα νέα μέτρα αυξημένων εργαστηριακών και αυτοδιαγνωστικών ελέγχων, εξακολουθούν να ισχύουν όλα τα προηγούμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως:

  – η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (εκτός από την ώρα της γυμναστικής και του φαγητού),

  – τα διαφορετικά διαλείμματα για σταθερές ομάδες μαθητών, 

  – οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες, 

  – η τήρηση αποστάσεων και προσωπικών κανόνων υγιεινής – χρήση αντισηπτικών, 

  – οι επαρκείς, τακτικοί αερισμοί των χώρων,

  – τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.,

  – εκπαιδευτικές εκδρομές, επισκέψεις, σχολικοί περίπατοι, μαθητικά συνέδρια, διαγωνισμοί και ενδοσχολικές εκδηλώσεις με τήρηση όλων των γενικών και συγκεκριμένων κατά περίπτωση μέτρων,

  – δυνατότητα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών/τριών προς και από τις σχολικές μονάδες, σε διαφορετικές ώρες και από διαφορετικές εισόδους/εξόδους,

  – ο σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών.

   13. Πότε θα κλείνει ένα τμήμα ή ένα σχολείο;

  Ένα σχολικό τμήμα, γενικής εκπαίδευσης ή ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης όταν σε αυτό εντοπιστούν ταυτόχρονα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 σε παραπάνω από τους μισούς (50%+1) μαθητές του.

   14. Πότε θα γίνεται τηλεκπαίδευση;

  Τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιείται:

  (α) Σε περίπτωση αναστολής της λειτουργίας σχολικού τμήματος λόγω ύπαρξης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 σε πάνω από τους μισούς μαθητές του τμήματος και

  (β) Για τους μαθητές κάτω των 12 ετών οι οποίοι έχουν ένα από τα σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, τα οποία αναφέρονται στο Παράρτημα Ι του πρωτοκόλλου «Μέτρα προστασίας και πρόληψης διασποράς του ιού SARS– CoV-2 στις σχολικές μονάδες».

  Οι μαθητές από 12 ετών και άνω με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα κατά κανόνα θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους δια ζώσης, λόγω της δυνατότητας εμβολιασμού τους. Σε περίπτωση αιτήματος του θεράποντος ιατρού τους και εφόσον δοθεί η απαιτούμενη έγκριση από αρμόδια επιτροπή, θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω τηλεκπαίδευσης.

  Οι περιπτώσεις παιδιών που συγκατοικούν με άτομο με σοβαρό υποκείμενο νόσημα και εξ αυτού θα πρέπει να απέχουν από το σχολείο κάνοντας χρήση τηλεκπαίδευσης περιορίζονται πλέον δραστικά καθώς υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμού των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα. Μόνο σε περίπτωση συγκατοίκησης με άτομα για τα οποία, λόγω σοβαρής ανοσοκαταστολής, τεκμηριώνεται ότι ο εμβολιασμός τους ενδέχεται να μην παρέχει την απαιτούμενη προστασία, και αφού έχουν πρώτα αναζητηθεί όλες οι εναλλακτικές λύσεις, μπορεί να δίνεται άδεια σε μαθητές που συγκατοικούν με άτομο με σοβαρό υποκείμενο νόσημα να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω τηλεκπαίδευσης.


 • Οδηγίες για την ημέρα του Αγιασμού και για τη λειτουργία του Σχολείου τη νέα σχολική χρονιά.

  Αγαπητοί Γονείς,

  Καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία.

  Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09:00 θα τελεστεί στο σχολείο μας ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-22.

  Λόγω των αυξημένων μέτρων προστασίας που λαμβάνονται για την αποφυγή συνωστισμού, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ, ο αγιασμός θα γίνει στο προαύλιο του σχολείου μας με την παρουσία μόνο των μαθητών της Α Τάξης, μέρους εκπαιδευτικών, της Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου και αντιπροσωπίας μαθητών, της Διευθύντριας  του Σχολείου, εκπροσώπου του Δήμου Χίου και της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές θα βρίσκονται στις τάξεις τους.

  Εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης που βιώνουμε, δεν είναι δυνατή η παρουσία γονέων στο χώρο του σχολείου κατά την ημέρα του αγιασμού. Οι γονείς θα μπορούν να παρακολουθήσουν την τελετή του αγιασμού έξω από το χώρο του σχολείου, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα και αποστάσεις.

  Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους μαθητές. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

  Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα (Κυριακή). Ο δεύτερος έλεγχος συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο (Τετάρτη).

  Πιο συγκεκριμένα για την ημέρα του αγιασμού:

  • Το σχολείο θα ανοίξει στις 08:00 για να εισέλθουν οι μαθητές.
  • Όλοι οι μαθητές εισέρχονται στο σχολείο φορώντας μάσκα, επιδεικνύοντας τη βεβαίωση αρνητικού self-test, θερμομετρούνται στην είσοδο και προχωρούν στις αίθουσες όπου θα τους περιμένουν οι δάσκαλοι/ες τους. Στο προαύλιο, τις σκάλες και τους διαδρόμους θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα διευκολύνουν τους μαθητές να βρουν τη νέα τους τάξη.
  • Οι είσοδοι κλείνουν στις 08:30 και θα ανοίξουν στις 09.30 για την αποχώρηση.
  • Η τελετή του αγιασμού θα ξεκινήσει στις 09:00.
  • Οι μαθητές των τάξεων Β’ έως και ΣΤ’ θα παρακολουθήσουν τον αγιασμό από τις αίθουσες διδασκαλίας τους.
  • Με το τέλος του αγιασμού οι ιερείς θα περάσουν από όλες τις σχολικές αίθουσες για να αγιάσουν και να ευλογήσουν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές όλων των τμημάτων.
  • Στις 09:30 οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο. Θα προηγηθούν οι μαθητές των μικρών τάξεων.
  • Οι μαθητές προσέρχονται και αποχωρούν με ευθύνη των γονέων.
  • Οι μαθητές της Α Τάξης παραμένουν στο προαύλιο μαζί με τις δασκάλες τους και μετά τον Αγιασμό θα μπουν στην τάξη τους.

  Όπως γνωρίζετε, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό.

  Το σχολείο θα εξυπηρετεί τους γονείς καθημερινά, και όταν αυτό δεν είναι εφικτό τηλεφωνικά, από τις 08:30 έως τις 13.15 εκτός των ωρών των διαλειμμάτων.

  Από την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 το σχολείο θα λειτουργήσει με πλήρες πρόγραμμα πρωινής ζώνης και Ολοήμερου.

  Το σχολείο θα λειτουργήσει με τον τρόπο που το πραγματοποίησε το προηγούμενο σχολικό έτος και αποδείχτηκε επιτυχής. Πιο συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει:

  .

  • Χρήση μάσκας κατά την προσέλευση, την αποχώρηση, την ώρα διδασκαλίας και τους χώρους συγχρωτισμού, με ενδιάμεσα «διαλείμματα μάσκας».
  • Θερμομέτρηση όλων κατά την είσοδο.
  • Χωροταξική κατανομή των τάξεων στο προαύλιο κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.
  • Σχέδιο ανόδου και καθόδου στις σκάλες προς αποφυγή συγχρωτισμού και συνωστισμού.
  • Επάρκεια καθαριστικών και αντισηπτικών υγρών για τα χέρια.
  • Αερισμό όλων των αιθουσών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και απολύμανση των επιφανειών.
  • Αερισμό και απολύμανση των μηχανημάτων στο εργαστήριο πληροφορικής σε κάθε αλλαγή διδακτικής ώρας.
  • Απολύμανση του αθλητικού υλικού που έχει χρησιμοποιηθεί σε κάθε αλλαγή διδακτικής ώρας.
  • Παρουσία υπεύθυνου εκπαιδευτικού και οργάνωση χώρου προσωρινής παραμονής μαθητή που θα παρουσιάσει συμπτώματα COVID-19.

  Οι γονείς που δεν έχετε δηλώσει συμμετοχή στο ολοήμερο πρόγραμμα και επιθυμείτε να συμμετάσχει το παιδί σας, δίνεται η δυνατότητα αν συντρέχουν σημαντικοί λόγοι, από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 να επικοινωνείτε με το σχολείο και να καταθέτετε το αίτημά σας.

  Το κυλικείο του σχολείου  λειτουργεί κανονικά σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

   Για τον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων θα ενημερωθείτε από τους εκπαιδευτικούς σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου τις επόμενες ημέρες.

  Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες καλούμαστε να λειτουργήσουμε, το σχολείο έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ρυθμίσει τον τρόπο λειτουργίας και να διαμορφώσει συνθήκες ασφάλειας για όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό.

  Όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι προετοιμασμένοι, προκειμένου να υποδεχτούν τους μαθητές και να τους ενημερώσουν για τα μέτρα προστασίας και να τους βοηθήσουν να επανέλθουν ομαλά, να κινηθούν με ασφάλεια και να λειτουργήσουν υπεύθυνα κάτω από τις υπάρχουσες και ιδιαίτερες για όλους μας συνθήκες.

  Παρακαλούμε για τη συνεργασία όλων, ευχαριστούμε προκαταβολικά και ευχόμαστε και πάλι καλή, δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά!


 • Ανακοίνωση για τον αγιασμό

  Η τελετή Αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στις 9 π.μ.

  Θα υπάρξει περεταίρω ενημέρωση μετά την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Παιδείας.


 • Διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία

  Τα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας ανακοινώνουν:

  Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

  Υπενθυμίζεται ότι:

  Το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9.

  Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες. H δήλωση του αποτελέσματος πρέπει να γίνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα : https://self-testing.gov.gr/

  Βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου).

  Η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

  Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή, που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων, έχοντας βοηθήσει στον εντοπισμό χιλιάδων κρουσμάτων και στον συνακόλουθο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα.


 • Το ταξίδι της Αμάλ, της πιο ψηλής προσφυγοπούλας στον κόσμο

  Το εκπαιδευτικό  πρόγραμμα « Το Ταξίδι»/ «Τhe Walk», που υλοποιήθηκε στο σχολείο μας από τον εκπαιδευτικό της Πληροφορικής κ.Ιωάννη Σουλτάτο  ξεκινά από το νησί μας !

  Η Χίος είναι το νησί που θα υποδεχτεί τη Μικρή Αμάλ στην Ελλάδα στις 10 Αυγούστου στις 19.30 στο λιμάνι.Το ταξίδι της είναι ένας μακρύς δρόμος 8.000 χιλιομέτρων που ξεκινάει από την Γκαζιαντέπ, μία πόλη πλάι στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, με στάσεις σε πάνω από 70 μεγάλες και μικρές πόλεις στην Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, το Βέλγιο, τη Γερμανία με τελικό προορισμό το Μάντσεστερ στην Αγγλία. «Μη μας ξεχνάτε» είναι το μήνυμα που μεταφέρει η 9χρονη Αμάλ που ταξιδεύει αναζητώντας την μητέρα της στη γη που απλώνεται μπροστά της. Περπατάει από χώρα σε χώρα, γνωρίζει άλλα και ανθρώπους, πάντα με την ελπίδα πως κάπου θα υπάρχει γι’ αυτήν το σπίτι που θα μείνει, θα μεγαλώσει, θα μορφωθεί και θα φτιάξει τον δικό της κόσμο.Το «Ταξίδι»/ «Τhe Walk», είναι ένα διεθνές Φεστιβάλ πολιτισμού «σε κίνηση» με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, σινεμά, θέατρο, χορό, μουσική, συναυλίες, πρωτότυπες εικαστικές εγκαταστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα και δρώμενα, που είναι αφιερωμένο στα παιδιά που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους και να επαναπροσδιορίσουν τον εαυτό τους από την αρχή.

  Η Μικρή Αμάλ, που στην γλώσσα της η λέξη «Αμάλ» σημαίνει «ελπίδα», είναι στην πραγματικότητα, μία μεγάλη μαριονέτα με ύψος 3,5 μέτρα, η οποία αντιπροσωπεύει εκατομμύρια παιδιά-πρόσφυγες, πολλά από αυτά χωρισμένα από τις οικογένειές τους. Το μεγάλο ύψος της προκαλεί την προσοχή μας ακριβώς για να μας αφυπνίσει για το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουν οι πρόσφυγες.

  H Μικρή Αμάλ φτάνει στην Χίο με ένα καραβάκι. Καθώς πλησιάζει τη στεριά, ακούει φωνές να της τραγουδούν. Η μουσική την υποδέχεται από την απέναντι όχθη. Όταν φτάνει στην ακτή, οι τοπικές κοινότητες της Χίου θα την καλωσορίσουν με «Παινέματα», παραδοσιακά τραγούδια γραμμένα ειδικά για εκείνη με ευχές για τα πρώτα της βήματα στην Ευρώπη.Ο ερχομός της μικρής Αμάλ είναι μία γιορτή που συνδέει την παράδοση με το σήμερα. Τα «Παινέματα», θα τα ακούσουμε σε νέες μουσικές εκδοχές με στίχους καινούργιους, γραμμένους από μικρούς και μεγάλους κατοίκους του νησιού, που διηγούνται την ιστορία και τη διαδρομή της Μικρής Αμάλ. Αυτά τα διαφορετικά, τα γεμάτα ευχές «Παινέματα», οφείλονται στη συνεργασία και στην πολύμηνη εργαστηριακή δουλειά του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου με την Φιλαρμονική του Δήμου Χίου, του Μουσικού Σχολείου Χίου, της ομάδας κρουστών Brasilionico και παιδιών προσφύγων που συμμετείχαν στο ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου αλλά και με τοπικούς οργανισμούς και φορείς. Το τελικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα είναι υπό την καθοδήγηση της Σκηνοθέτριας Γιολάντας Μαρκοπούλου, του συνθέτη Λευτέρη Βενιάδη και της βιολονίστα Όλγας Holdorff-Μυριαγκού.

  Το κοινό της Χίου μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδρομή και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο πέρασμα της Μικρής Αμάλ μέσω του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στο www.walkwithamal.org/el.

  Πηγή: huffingtonpost.gr


 • 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

  Σας ενημερώνουμε για τη διεξαγωγή του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ορθογραφίας για μαθητές Γ’, Δ’, Ε΄και ΣΤ΄ δημοτικού που θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 19 Ιουνίου.

  Ο διαγωνισμός είναι αποκλειστικά διαδικτυακός και διενεργείται εκτός του σχολικού ωραρίου.

  Δοκιμή του διαγωνισμούhttps://super-contest.com/diagonismos-orthografias/

  Υλικό προετοιμασίαςhttps://super-contest.com/yliko-proetoimasias-orth/

  Δήλωση Συμμετοχής – Πληροφορίεςhttps://super-contest.com/

  Ο διαγωνισμός θα είναι ενεργός από την Πέμπτη 17 Ιουνίου έως και το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021. Μέσα σε αυτό το διάστημα, το παιδί μπορεί να ξεκινήσει όποια ώρα θέλει. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει θα έχει στη διάθεσή του 2 ώρες. Οι ερωτήσεις είναι συνολικά 50.


 • Οδηγίες χρήσης self test

  Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self test) είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ. Παρακάτω παραθέτουμε εύκολες και απλές οδηγίες χρήσης .

  Έγινε με το Padlet

 • Επιστροφή στα θρανία με ασφάλεια στις 10 Μαΐου- Η προμήθεια των τεστ από τα φαρμακεία

   Επιστροφή στα θρανία με ασφάλεια: από τις 10 Μαΐου, μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της χώρας ξανά στα σχολεία με δωρεάν σελφ-τεστ. Από σήμερα, Τετάρτη 5/5, η προμήθεια των τεστ από τα φαρμακεία. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα του ΥΠΕΠΘ. Για να ενημερωθείτε, πιέστε εδώ!

  Σχολική κάρτα για COVID-19

  Εάν είστε γονέας/κηδεμόνας μαθητή , μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test και να εκδώσετε τη Σχολική κάρτα για COVID-19:

  Μπορείτε εναλλακτικά να τυπώσετε, να συμπληρώσετε και να υπογράψετε μόνοι σας το έγγραφο εδώ. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορείτε να συμπληρώσετε χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.


 • 2 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

  Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Σκοπός είναι η ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τον αυτισμό και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία. Ο όρος «αυτισμός» προέρχεται ετυμολογικά από την ελληνική λέξη «εαυτός» και υποδηλώνει την απομόνωση ενός ατόμου στον εαυτό του.

  Ο αυτισμός δεν είναι αρρώστια, είναι μια διαφορετική μορφή ανάπτυξης. Τα άτομα με αυτισμό είναι πολύ πιο ικανά από εμάς σε μερικά πράγματα, αλλά βλέπουν κι αισθάνονται τον κόσμο διαφορετικά. Όσοι από εμάς έχονται σε επαφή μαζί τους πρέπει να τους ακούν και να προσπαθούν να τους καταλάβουν. Όμως πάνω από όλα να τους δείχνουν ότι τους αγαπούν. Αυτό είναι το μυστικό!

  Εδώ τοποθετούνται κάποια πράγματα που αφορούν την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

  Από sway10 Προτάσεις διδακτικής αξιοποίησης (Τάνια Μάνεση)


 • 2 Απριλίου-Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

  Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι μια εορτή που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Καθιερώθηκε από την Ι.Β.Β.Υ., τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, ημέρα των γενεθλίων του γνωστού Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805) και σκοπός της είναι να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να κατευθύνει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο. Ο ετήσιος αυτός εορτασμός βοηθάει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για τα βιβλία.

  Πολλές χρήσιμες πληροφορίες, παιχνίδια και βίντεο μπορείτε να βρείτε, αρκεί να πιέσετε, εδώ!

  Για τους μαθητές των μικρών τάξεων ακολουθεί εδώ ένα πολύ ωραίο παραμύθι της Κάρμεν Ρουγγέρη, που μιλάει για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, για να το δείτε μαζί με τους γονείς σας!

  Για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες ακολουθούν 6 δωρεάν on line παιδικές βιβλιοθήκες! Καλή ανάγνωση σε όλους!


 • Ανακοίνωση

  Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου και κατόπιν  συνεννόησης με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα  (15/2) έως και την Τετάρτη (17/2), λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών  και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών. Το μάθημα  θα διεξαχθεί μέσω webex από τις 2:10 μ.μ έως 5:20 μ.μ. και θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης. Η διευθύντρια έχει στείλει ενημερωτικό mail σε όλους  τους γονείς.


 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

  Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 11-01-2021 το σχολείο μας θα επαναλειτουργήσει δια ζώσης με πλήρη εφαρμογή του Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος Διδασκαλίας, που ίσχυε πριν  το κλείσιμο των σχολείων. Αναλυτικότερα:

  Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής – Πρωινή Ζώνη

  Ώρα προσέλευσης: 07.00΄- 07.15΄

  Υποχρεωτικό Πρωινό Πρόγραμμα

  Ώρα προσέλευσης: 08.00΄- 08.15΄

  Ώρα αποχώρησης: 13.15΄

  Οι μαθητές της Α΄ και της Β΄ τάξης θα προηγηθούν  κατά την αποχώρηση, για αυτό παρακαλούνται οι γονείς της Α΄ τάξης να βρίσκονται αριστερά  και της Β΄ τάξης δεξιά της  εισόδου διατηρώντας τις αποστάσεις.

    Οι υπολοίπους γονείς, που παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από την είσοδο  της  οδού   Ι. Πατέρα, θα περιμένουν στο απέναντι πεζοδρόμιο, ενώ εκείνοι που τα παραλαμβάνουν από την οδό Ριζαρίου, θα περιμένουν πίσω από τους γονείς της Α΄ και της Β΄ τάξης, πλησίον της οδού Ριζαρίου,  ώστε να μη δημιουργείται  συνωστισμός τόσο των μαθητών όσο και των γονέων.

  Ολοήμερο Πρόγραμμα

  Ώρα προσέλευσης: 13.15΄- 13.20΄

  Ώρα αποχώρησης: α) 15.00΄ ή β) 16.00΄

  Παρακαλούμε οι γονείς να φροντίσουν για   την έγκαιρη προσέλευση – αποχώρηση των μαθητών και  να μεριμνήσουν  να υπάρχουν στις τσάντες των παιδιών δύο επιπλέον μάσκες, καθώς  η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των διαλειμμάτων.

  Ευελπιστούμε στη συνεργασία σας, για να διασφαλίσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την προστασία της υγείας όλων μας.

  Σας  ευχαριστούμε!


 • Έλεγχοι Α΄τριμήνου 16/12/20

  Σήμερα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παραδόθηκαν οι  έλεγχοι προόδου του  Α΄ τριμήνου στους γονείς και κηδεμόνες  των μαθητών του σχολείου μας. Επίσης αποστάλθηκε mail με πληροφορίες για την ενημέρωση των γονέων των τμημάτων. Όσοι γονείς δεν τα έχουν λάβει να επικοινωνήσουν αύριο μετά τις 13:30 με τη διευθύντρια του σχολείου μας , για να τους τα επαναπροωθήσει.


 • Το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής τηλεόρασης για Δευτέρα και Τρίτη


  Εκπαιδευτική τηλεόραση: Το πρόγραμμα για τους μαθητές
  ΔΕΥΤΕΡΑ 16/11/2020
  09:00 ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
  – Γλώσσα Α’ – Β’: Σύμφωνα που μπερδεύονται (Φ-Θ)
  – Διαθεματικό Α’ – Β’: Γλώσσα – Μαθηματικά
  – Διαθεματικό Α’ – Β’: Αγαθά και επαγγέλματα
  – Μαθηματικά Γ’ – Δ’ Τα τρίγωνα
  – Διαθεματικό Γ’ – Δ’: Η ελιά
  – Θεατρική αγωγή Γ’ – Δ’: Δημιουργώντας απ’ την ιστορία του τόπου μου
  – Γλώσσα Ε’ – ΣΤ’: Παράγραφος και κειμενικοί δείκτες
  – Μαθηματικά Ε’ – ΣΤ’: Εισαγωγή στα κλάσματα – Μέρος 1ο
  -ΤΠΕ Ε’ – ΣΤ’: Εισαγωγή στον προγραμματισμό

  ΤΡΙΤΗ 17/11/2020
  09:00 ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
  – Γλώσσα Α’-Β΄: Παραγωγή προφορικού λόγου
  – Διαθεματικό Α’ – Β’: Μαθαίνω την ώρα
  – Ευέλικτη ζώνη Α’ – Β’: «Παίζουμε κινηματογράφο»
  – Γλώσσα Γ’- Δ’: Οικογένειες λέξεων
  – Μαθηματικά Γ’- Δ’: Δεκαδικοί αριθμοί
  – Αγγλικά Γ’ – Δ’: Plural number
  – Γλώσσα Ε’-ΣΤ’: Από την πρόταση στο κείμενο-Μέρος1ο
  – Μαθηματικά Ε’ – ΣΤ’: Εισαγωγή στα κλάσματα – Μέρος 2ο
  – Μουσική Ε’ – ΣΤ’: Η μουσική και άλλες τέχνες


 • Έκτακτη ανακοίνωση

  Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου. Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

  Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση:

  – Εκπαιδευτική τηλεόραση: αμέσως από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ. – πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων – θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού.

   Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: από τη Δευτέρα, η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές. Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής .


 • Ανακοίνωση

   

  Το σχολείο μας αύριο Τετάρτη 4 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει κανονικά.

  Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και στα διαλείμματα, για αυτό οι μαθητές καλό θα είναι να έχουν εφοδιαστεί με περισσότερες από μια μάσκες .

  ΦΕΚ  –   Άρθρο 2

   

  metra-prostasias-2-1024x864

   


 • Ανακοίνωση

  Το σχολείο μας ελέχθηκε χτες από μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Σήμερα θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των σχολείων και το μεσημέρι θα υπάρξει ανακοίνωση από το Δήμο Χίου για την επαναλειτουργία τους.

  Θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανάρτηση.


 • Έκτακτη ανακοίνωση

  Σύμφωνα με την απόφαση   του  Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη αναστέλλεται  η λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τις ημέρες Δευτέρα 2-11-2020 και Τρίτη 3-11-2020, προκειμένου να επιθεωρηθούν κτιριακά ενδελεχώς από Πολιτικούς Μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του ΤΕΕ Χίου. Θα λειτουργήσουν ξανά την Τετάρτη 4-11-2020 εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι επιθεωρήσεις και έχουν κριθεί κτιριακά κατάλληλες.

  Η ΑΠΟΦΑΣΗ


 • Εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

  Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου το πρόγραμμα του σχολείου μας, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας Φ7/ΦΜ/143840/Δ1/ 21-10-2020, θα διαμορφωθεί ως εξής:

  • Η πρωινή ζώνη θα λειτουργήσει κανονικά
  • Η προσέλευση των μαθητών θα γίνει 8.00π.μ. – 8.15π.μ.
  • Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου εντός του κάθε τμήματος
  • Θα γίνει η παράδοση της σημαίας από τη Διευθύντρια του σχολείου στη σημαιοφόρο
  • Η αποχώρηση θα γίνει στις 10.00π.μ.

  28η Οκτωβρίου

   

   

   


 • Ανακοίνωση για την έγκαιρη προσέλευση στο σχολείο

  Αγαπητοί γονείς,

  σας υπενθυμίζουμε ότι η ώρα προσέλευσης των μαθητών του κανονικού προγράμματος ξεκινά από τις 8 π.μ. έως τις 8:15 π.μ. σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Σας παρακαλούμε να φροντίσετε, ώστε  τα παιδιά  να προσέρχονται σε αυτό το χρονικό διάστημα, για να μπορούν να ανεβαίνουν στις τάξεις, όπου θα τους περιμένουν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων.  Η πόρτα του σχολείου θα παραμένει κλειστή  και θα ανοίγει στις 8 ακριβώς. Οι μαθητές που είναι γραμμένοι στην πρωινή ζώνη  θα προσέρχονται από τις 7 π.μ.  έως και τις 7:15 π.μ. (σύμφωνα με το Π.Δ. 79/2017). Η έγκαιρη  προσέλευση των μαθητών  εξασφαλίζει την προστασία τους από την πανδημία του Covd -19 και βοηθά  στην  εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

   


 • Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

  Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 4 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνέλευση του Συλλόγου Γονέων στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας. Σε περίπτωση που δεν θα σχηματιστεί η απαιτούμενη  απαρτία, θα αναβληθεί η συνέλευση  και θα διενεργηθεί  την επόμενη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου  την ίδια ώρα.