• Category Archives Αγωγή υγείας
 • Δραστηριότητες » Αγωγή υγείας
 • Αθλητικές δραστηριότητες με το Ειδικό Σχολείο

  Την Τρίτη 31 Μαΐου,  η Β΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε αθλητικές δραστηριότητες με το Ειδικό Σχολείο. Τα  παιχνίδια οργανώθηκαν από τους γυμναστές των  δύο σχολείων. Στο τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες  πήραν το μετάλλιό τους και τους δόθηκε ένα  χειροποίητο ενθύμιο από πηλό, που φτιάχτηκε από τους μαθητές  της Β΄ τάξης.

  Το χαμόγελο και η χαρά στα πρόσωπα των μικρών μας μαθητών   ανοίγει το δρόμο ώστε να καθιερώνεται  η δράση αυτή κάθε χρόνο.

  Εκπαιδευτικοί Β΄ τάξης:  Κουρελάτου Ευανθία, Ζαννίκου Βασιλική

  Εκπαιδευτικοί  Φυσικής Αγωγής:  Λαβίδα Μαρία, Τσακός  Χαράλαμπος


 • Συνταγές με ελαιόλαδο από το Δ΄1

  Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων , στη θεματική «Ευ ζην», οι μαθητές του Δ΄1 ασχολήθηκαν με τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής τόσο  για τη δική τους υγεία όσο και για την υγεία του πλανήτη. Οι μαθητές μίλησαν για τις διατροφικές τους συνήθειες και κατέγραψαν υπέροχες και λαχταριστές  συνταγές με ελαιόλαδο, τις οποίες σας προτείνουν. Καλή επιτυχία!

  Έγινε με το Padlet

 • Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Διατροφοπεριπέτειες»

  Από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου ξεκίνησε στο σχολέιο μας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Διατροφοπεριπέτειες» που περιλαμβάνει βιωματικές δράσεις μέσω τηλεκπαίδευσης για την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας, που έχουν σχεδιαστεί από ιατρούς, διατροφολόγους και ειδικούς προαγωγής υγείας του Ινστιτούτου Prolepsis.

  Οι μαθητές των μικρών τάξεων  θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής μέσα από τις «Διατροφοπεριπέτειες στη Χώρα των Νόστιμων Βασιλείων». Παράλληλα, οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων θα μάθουν την υγιεινή διατροφή στην πράξη μέσα από παιχνίδια γνώσεων και ποικίλα βιωματικά δρώμενα. 

  Η εκπαίδευση από μικρή ηλικία επηρεάζει σημαντικά τη διατροφική συμπεριφορά του ατόμου και προστατεύει τη σωματική και ψυχική του υγεία. Τέτοιου τύπου εκπαιδευτικές δραστηριότητες φαίνεται να συμβάλλουν στη διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους, να ενισχύουν τη συγκέντρωση στο σχολείο και στα μαθήματα, αλλά και να διασφαλίζουν ποικιλία στη διατροφή του παιδιού, καλύπτοντας επαρκώς τις ανάγκες του σε θρεπτικά συστατικά σημαντικά για το στάδιο της ανάπτυξης.


 • Οδηγίες χρήσης self test

  Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self test) είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ. Παρακάτω παραθέτουμε εύκολες και απλές οδηγίες χρήσης .

  Έγινε με το Padlet

 • “Μένουμε σπίτι… Συνδε-Δεμένοι”

  Παραθέτουμε ηλεκτρονικό έντυπο με τίτλο "Μένουμε σπίτι… Συνδε-Δεμένοι" του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

  Το έντυπο περιλαμβάνει χρήσιμες επισημάνσεις για την ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων

  κατά τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό Covid-19.

  Διαβάσετε εδώ.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   


 • 11η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

  Στις 11 Δεκεμβρίου γιορτάζεται η «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού» μια ημέρα γιορτής για τα παιδιά όλου του Κόσμου. Το σημαντικότερο κείμενο για τα δικαιώματα του παιδιού, η Διεθνής Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ρυθμίζει τις υποχρεώσεις των κρατών για την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού. Ένα από τα δικαιώματά του είναι η πρόσβαση σε τροφή κατάλληλη για την ηλικία του. Με αφορμή αυτή τη μέρα και στο πλαίσιο του Erasmus+ “Be friend with nature” που συμμετέχει το σχολείο μας, oι οικογένειες των μαθητών ετοίμασαν ένα υγιεινό δεκατιανό με τοπικά προϊόντα, το οποίο απόλαυσαν τα παιδιά.

  312190000331219000053121900016

  312190000131219000133121900006

  Μέρος των εδεσμάτων δόθηκαν στα παιδιά της Κιβωτού.

  31219000173121900018


 • Επίσκεψη της μαθήτριας Ελισάβετ Ιωσηφίδου στο σχολείο μας

  20190510_084641 (1)20190510_084802

   

   

   

   

   

                 

  20190510_103939

  20190510_090829

   

   

   

   

   

   

  Την Παρασκευή 10 Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος για τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα», που εκπονείται από τη Δ΄ τάξη, επισκέφθηκε το σχολείο μας η Ελισάβετ Ιωσηφίδου, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του 3ου ΓΕΛ Χίου και αθλήτρια στους ΙΩΝΕΣ – Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Χίου. Την Ελισάβετ συνόδευσαν οι γυμναστές της κ. Κλήτος Κανετίδης και η κ. Μαρκέλλα Αγιασμάτη. Η Ελισάβετ μας μίλησε για το αγώνισμα της κορίνας  και το άθλημα μπότσια,  με τα οποία ασχολείται. Στη συνέχεια έπαιξε μαζί μας μπότσια και διασκεδάσαμε παρέα. Ευχαριστούμε  την Ελισάβετ για την παρουσία της και της ευχόμαστε καλή επιτυχία  τόσο στον αθλητισμό όσο και στη φοιτητική της ζωή!


 • Συζητάμε για την εφηβεία

  20190401_09103920190401_093556

   

   

   

   

   

   

  Τη Δευτέρα 1 Απριλίου, η ψυχολόγος της ΕΔΕΑΥ  του σχολείου μας, κ. Ευαγγελία Καραβία,  ενημέρωσε τους μαθητές της Δ΄ τάξης για τις αναπτυξιακές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εφηβείας τόσο στο σωματικό όσο και στο κοινωνικοσυναισθηματικό τομέα. Μέσα από την προβολή εκπαιδευτικών βίντεο έγινε η προσέγγιση του θέματος και κατόπιν ακολούθησε  συζήτηση με τους μαθητές.


 • 6 Μαρτίου -Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

  53239511_2293589493993044_4366336625823711232_n

  Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Ή, όπως είναι ευρέως γνωστή, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Bullying.Το Bullying αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Πολυπληθή τα κρούσματα του, σε παγκόσμιο επίπεδο. Και τα θύματά του είναι μικρά παιδιά. Στο σχολείο μας έγινε ενημέρωση των τμημάτων κι ακολούθησαν δράσεις για να δηλώσουμε “ Όχι στην Ενδοσχολική Βία”.Στο τέλος κολλήσαμε προτάσεις  στα σκαλοπάτια του κτιρίου, που θα μας υπενθυμίζουν κάθε μέρα πώς να γίνουμε καλύτεροι.

  20190319_08433820190319_091102 (1)


 • 11 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

  Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Τα παιδιά όλου του κόσμου, ανεξαρτήτου χρώματος γιορτάζουν. Για να  τιμήσουμε αυτή τη μέρα, φάγαμε όλοι μαζί δεκατιανό, το οποίο  ετοιμάστηκε  εθελοντικά με φροντίδα και αγάπη από τις μητέρες των μαθητών μας και τις ευχαριστούμε πολύ.

   


 • 6 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, οι τάξεις  Ε1 και Ε2 πραγματοποίησαν τις παρακάτω δράσεις: Συζήτηση, Ζωγραφική, Τραγούδι

   

  Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Κρυσταλλίδη Καλλιρόη (Καθ. Αγγλικής Γλώσσας), Τσαπράζη Γεωργία (Καθ. Μουσικής), Βολίκα Δήμητρα (ΠΕ 70)


 • Εκπαιδευτική βαλίτσα 2Π

  2p_cvickymarkolefaactionaid-035

   

  Αγαπημένε μας ταξιδιώτη 2Π,

  πριν από δύο χρόνια επισκέφτηκες σχολείο μας και σου είχαμε ευχηθεί καλή αντάμωση.

  Η ευχή μας πραγματοποιήθηκε και μας επισκέφθηκες  ξανά. Βέβαια αυτή τη φορά βρήκες άλλους συνταξιδιώτες, την τάξη μας το Ε΄1.Ο ερχομός σου μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Μαζί σου παίξαμε, προβληματιστήκαμε, ευαισθητοποιηθήκαμε  και  υποσχεθήκαμε να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και να είμαστε κι εμείς πιο «ενεργοί πολίτες» στα προβλήματα της κοινωνίας.

  Σου ευχόμαστε καλό ταξίδι και να ξέρεις ότι θα προσπαθήσουμε  να ακολουθήσουμε τα όνειρα σου  για ένα κόσμο αγάπης, ισότητας και δικαιοσύνης.

                                                                                Οι μαθητές του Ε΄1 τμήματος του 1ου Δ.Σ. Χίου


 • Συμμετοχή στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης της “actionaid”

  20170331_094259

  Η E'1 τάξη του σχολείου μας πήρε μέρος στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση της “actionaid’’ με θέμα :” Ένα τραγούδι, πολλά σχολεία, ένας κόσμος!Στην αρχή συμφωνήσαμε ότι δικαίωμα στην εκπαίδευση έχουν όλα τα παιδιά της γης και έπειτα κατασκευάσαμε το χαρταετό μας, που αποτελεί  και τη συμμετοχή μας στην εκστρατεία. Στο τέλος τραγουδήσαμε το τραγούδι της δράσης .

  Το τραγούδι μας:

             Εδώ μπορείτε να δείτε τις συμμετοχές και από τα άλλα σχολεία της Ελλάδας.