• Category Archives Αθλητισμός
 • Δραστηριότητες » Αθλητισμός
 • Σχολικοί αγώνες στίβου

  Την Τρίτη 7 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν στις Οινούσσες οι Σχολικοί Αγώνες Στίβου. Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ – ΣΑΜΟΥ και τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, τον Δήμο Οινουσσών και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Χίου. Το σχολείο μας συμμετείχε στα παρακάτω αγωνίσματα με τους εξής μαθητές και μαθήτριες και με τις ακόλουθες διακρίσεις:

  4Χ50μ. σκυταλοδρομία κοριτσιών: Γκόρη Αγάπη – Συνανίδη Δήμητρα – Μπαλίου Γεσμίνα – Μαυροπάνου Ελευθερία (5η θέση)

  4Χ50μ. σκυταλοδρομία αγοριών: Ρισκάκης Πέτρος – Μιχαλόπουλος Γεώργιος – Χύσα Ορέστης – Σπυρόπουλος Παναγιώτης (2η θέση)

  50μ.: Μαυροπάνου Ελευθερία(14η θέση) – Σπυρόπουλος Παναγιώτης (1η θέση)

  1000μ.: Βορριά Κλειώ (5η θέση) – Ντάμπος Μιχαήλ (5η θέση)

  Μήκος: Μιχαλόπουλος Γεώργιος (2η θέση) – Γκόρη Αγάπη (15η θέση)

  Ύψος: Συνανίδη Δήμητρα (5η θέση) – Ρισκάκης Πέτρος (1η θέση)

  Ρίψη Vortex: Λύκου Αικατερίνη (11η θέση) – Χύσα Ορέστης (5η θέση)

  Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, που μας κάνουν περήφανους με τις  επιτυχίες τους!


 • Αθλητικές δραστηριότητες με το Ειδικό Σχολείο

  Την Τρίτη 31 Μαΐου,  η Β΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε αθλητικές δραστηριότητες με το Ειδικό Σχολείο. Τα  παιχνίδια οργανώθηκαν από τους γυμναστές των  δύο σχολείων. Στο τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες  πήραν το μετάλλιό τους και τους δόθηκε ένα  χειροποίητο ενθύμιο από πηλό, που φτιάχτηκε από τους μαθητές  της Β΄ τάξης.

  Το χαμόγελο και η χαρά στα πρόσωπα των μικρών μας μαθητών   ανοίγει το δρόμο ώστε να καθιερώνεται  η δράση αυτή κάθε χρόνο.

  Εκπαιδευτικοί Β΄ τάξης:  Κουρελάτου Ευανθία, Ζαννίκου Βασιλική

  Εκπαιδευτικοί  Φυσικής Αγωγής:  Λαβίδα Μαρία, Τσακός  Χαράλαμπος


 • Σκουπιδο…διαδρομές

  Στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής οι μαθητές  χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στη μέση του γηπέδου τοποθετήθηκαν απορρίμματα  ανακύκλωσης και σε κάθε άκρη χειροποίητοι κάδοι ανακύκλωσης για πλαστικό, χαρτί και αλουμίνιο. Οι μαθητές έπρεπε να μεταφέρνουν τα σκουπίδια ένα-ένα και να τα βάζουν στο σωστό κάδο! Μπορεί να κέρδισε η ομάδα που μάζεψε τα περισσότερα σκουπίδια, όμως όλοι οι μαθητές διασκέδασαν πολύ, χάρηκαν με την αλληλεπίδραση που βίωσαν και φυσικά έμαθαν να ξεχωρίζουν τα σκουπίδια και να τα τοποθετούν στους σωστούς κάδους!


 • Οι χοροί από την τελετή υποδοχής Erasmus

  Την εβδομάδα 4-8 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στη Χίο, η 4η συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ “Be friend with nature” . Τα παιδιά καλωσόρισαν τους εταίρους, μεταξύ άλλων με παραδοσιακούς χορούς.

  Όλοι εντυπωσιάστηκαν από τον ενθουσιασμό και το κέφι τους.


 • Οι Super ήρωες σώζουν τα ζώα

  Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus και στη θεματική ενότητα “Ζώα υπό εξαφάνιση” οι γυμναστές του σχολείου μας, η κ. Μαίρη και ο κ. Μπάμπης προσέγγισαν το θέμα με ένα μοναδικά παιχνιδιάρικο τρόπο.

  Ζήτησαν από τα παιδιά να φέρουν από το σπίτι τους λούτρινα κουκλάκια με τα ζώα που είναι υπό εξαφάνιση. Τα ζωάκια τοποθετήθηκαν στη μέση του γηπέδου και κάθε τμήμα χωριζόταν σε δύο ομάδες. Όλα  τα παιδιά της μιας ομάδας είχαν ένα αριθμό  (1,2,3,4,5,…). Τους ίδιους αριθμούς είχαν και τα παιδιά της άλλης ομάδας.

  Ο γυμναστής φώναζε κάθε φορά έναν αριθμό και το ζωάκι που έπρεπε να σωθεί. Τα παιδιά με τον ίδιο αριθμό έτρεχαν στο κέντρο του γηπέδου. Πρώτα έπρεπε να αναγνωρίσουν το ζωάκι που είπε ο γυμναστής και μετά όποιος προλάβαινε πρώτος το έπαιρνε στην ομάδα του. Στο τέλος όποια ομάδα είχε καταφέρει να διασώσει πιο πολλά ζωάκια ήταν η νικήτρια.

  Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με αυτό το παιχνίδι και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, φέροντας από το σπίτι τους περισσότερα από ένα ζωάκι, που τους ζητήθηκε!


 • «8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021»

  Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, το σχολείο μας οργάνωσε και υλοποίησε αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».
  Όλοι οι μαθητές, με τη βοήθεια όλων των εκπαιδευτικών συμμετείχαν σε δραστηριότητες που διοργάνωσαν οι γυμναστές του σχολείου μας, οι οποίες προάγουν την υγεία και την ευεξία! Πήγαμε πεζοπορία, τρέξαμε, κάναμε σχοινάκι, χορέψαμε, κάναμε και κουτσό! Απολαύσαμε τη μέρα αυτή μικροί και μεγάλοι!


 • 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

  Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. εναρμόνισε την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και εορτάστηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

  Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου» οι μαθητές του σχολείου μας ενεργοποιήθηκαν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και ενημερώθηκαν για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

  Οι μαθητές μας επιπλέον κατασκεύασαν κολάζ και παρακολούθησαν ταινίες σχετικές με το θέμα.


 • Παρουσίαση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας

  Την Πέμπτη 13 Ιουνίου, οι προπονητές του τμήματος ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.Χ. παρουσίασαν στους μαθητές του σχολείου τις βασικές αρχές του αθλήματος και τους έδειξαν πρακτικά πάνω σ' ένα σκάφος optimist, πώς είναι να κυνηγάς τα κύματα!!!

  ek00005 ek00006


 • Επίσκεψη των προσκόπων στο σχολείο μας

  Την Τετάρτη 12 Ιουνίου επισκέφθηκε το σχολείο μας τμήμα των Προσκόπων και παρουσίασε μέρος των δράσεών του στους μαθητές της Β΄ και Δ΄ τάξης. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά σε αθλοπαιδιές και άλλες δραστηριότητες στην αυλή του σχολείου.

  ek00004 ek00003

   

   

   

   

   

   

  ek00002ek00001


 • Γ΄Φάση Αγώνων Στίβου

  Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Χίου, η Γ΄ Φάση των Σχολικών Αγώνων Στίβου. Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ – ΣΑΜΟΥ και τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χίου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Χίου. Σε αυτή την τρίτη και τελική φάση το σχολείο μας συμμετείχε στα παρακάτω αγωνίσματα με τους εξής μαθητές και μαθήτριες και με τις ακόλουθες διακρίσεις:

  4Χ50μ. σκυταλοδρομία κοριτσιών: Κοντού Μελίνα – Σπάτα Άντζελα – Ψωμά Ελισάβετ – Μπουροδήμου Κατερίνα (5η θέση)

  4Χ50μ. σκυταλοδρομία αγοριών: Καραμάνης Γιώργος – Χοτζαλάρι Ράιλι – Σιώλος Παναγιώτης – Μανωλακάκης Παναγιώτης (3η θέση)

  50μ.: Μπουροδήμου Κατερίνα (2η θέση)

  1000μ.: Ψωμά Ελισάβετ (3η θέση)

  1000μ.: Χοτζαλάρι Ράιλι (4η θέση)

  Μήκος: Πουτακίδης Παύλος (5η θέση)

  Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, που μας κάνουν περήφανους με τις  επιτυχίες τους!

  12


 • Β΄Φάση Σχολικών Αγώνων Στίβου

  Τη Δευτέρα 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, στο Δημοτικό Στάδιο Χίου, η Β΄ Φάση των Σχολικών Αγώνων Στίβου. Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ – ΣΑΜΟΥ, τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Χίου. Στους αγώνες συμμετείχαν 390 μαθητές και μαθήτριες από 25 σχολεία του Νομού μας και μαθητές ΑμεΑ. Το σχολείο μας συμμετείχε στα παρακάτω αγωνίσματα με τους εξής μαθητές και μαθήτριες:

  Ρίψη medecin ball: Μπαστιάνου Σταματία (4η θέση), Ζησιοπούλου Ανθή (7η θέση)

                                Χούσα Ορέστης (5η θέση), Αλιφέρης Χάρης (11η θέση)

  50μ. ταχύτητα: Μπουροδήμου Κατερίνα (1η θέση), Κομνηνού Δέσποινα, Σουσαμλής Χρήστος (6η θέση)

  4Χ50μ. σκυταλοδρομία: Κοντού Μελίνα – Σπάτα Άντζελα – Ψωμά Ελισάβετ –  Μπουροδήμου Κατερίνα (2η θέση)

  1000μ.: Κοντού Μελίνα (12η θέση), Ψωμά Ελισάβετ (2η θέση)

                Χοτζαλλάρι Ράιλι (4η θέση), Γραμμένος Αντώνης (15η θέση)

  Μήκος: Γκουτσούλα Σπυριδούλα (24η θέση), Μπαλλίου Μπλερίντα (27η θέση), Πουτακίδης Παύλος (5η θέση)

  Ρίψη vortex: Μπογή Βάλια (9η θέση), Ναλμπάντης Κώστας (20η θέση), Μανωλακάκης Παναγιώτης (4η θέση)

  Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για τη συμμετοχή τους

  και τις διακρίσεις που μας χάρισαν!

  20190521_094235


 • Επίσκεψη της μαθήτριας Ελισάβετ Ιωσηφίδου στο σχολείο μας

  20190510_084641 (1)20190510_084802

   

   

   

   

   

                 

  20190510_103939

  20190510_090829

   

   

   

   

   

   

  Την Παρασκευή 10 Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος για τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα», που εκπονείται από τη Δ΄ τάξη, επισκέφθηκε το σχολείο μας η Ελισάβετ Ιωσηφίδου, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του 3ου ΓΕΛ Χίου και αθλήτρια στους ΙΩΝΕΣ – Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Χίου. Την Ελισάβετ συνόδευσαν οι γυμναστές της κ. Κλήτος Κανετίδης και η κ. Μαρκέλλα Αγιασμάτη. Η Ελισάβετ μας μίλησε για το αγώνισμα της κορίνας  και το άθλημα μπότσια,  με τα οποία ασχολείται. Στη συνέχεια έπαιξε μαζί μας μπότσια και διασκεδάσαμε παρέα. Ευχαριστούμε  την Ελισάβετ για την παρουσία της και της ευχόμαστε καλή επιτυχία  τόσο στον αθλητισμό όσο και στη φοιτητική της ζωή!


 • Α΄Φάση Αγώνων Στίβου Δημοτικών Σχολείων

  Την Τετάρτη 3 Απριλίου, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ – ΣΑΜΟΥ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Χίου διοργάνωσε την Α΄Φάση των Αγώνων Στίβου Δημοτικών Σχολείων. Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας αγωνίστηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, στο πλαίσιο πάντα του "ευ αγωνίζεσθαι" και κάποιοι από αυτούς κατόρθωσαν να διακριθούν, όπως ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος (Γ΄τάξη) και η Εύα Χαψιά (Δ΄τάξη) στο μήκος χωρίς φορά, η Κατερίνα Μπουροδήμου (Ε΄τάξη ) στα 50μ., ο Παύλος Πουτακίδης (Ε΄τάξη) στο μήκος και η ομάδα της σκυταλοδρομίας στα 4Χ50μ. με τους Γιώργο Καραμάνη, Χοτζαλλάρι Ράιλι, Παναγιώτη Μανωλακάκη (Ε΄τάξη) και Παναγιώτη Σιώλο (Στ΄τάξη).

  Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας και καλή συνέχεια στη Β΄Φάση των Αγώνων, που θα γίνει στις 14 Μαΐου. 

  pk00001


 • Αναπτυξιακοί Αγώνες Ανώμαλου Δρόμου 2019

  Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου το σχολείο μας συμμετείχε στους Αναπτυξιακούς Αγώνες Ανώμαλου Δρόμου, που διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ – ΣΑΜΟΥ.

  df00001Από την ΣΤ΄ τάξη συμμετείχαν οι μαθήτριες Κοντού Μελίνα, Παππά Ζένια και Κουντουριάδου Αναστασία, οι οποίες έτρεξαν 1500μ. και τερμάτισαν αντίστοιχα στην 20η, 23η και 24η θέση.

  Από τις Ε΄και Δ΄ τάξεις συμμετείχαμε με 3 ομάδες στη σκυταλοδρομία των 4Χ500μ.

  Η 1η ομάδα με τους Καραμάνη Γιώργο, Μανωλακάκη Παναγιώτη, Μπουροδήμου Κατερίνα και Ψωμά Ελισάβετ τερμάτισε στη 2η θέση.

  Η 2η ομάδα με τους Μουκάι Κώστα, Πουτακίδου Κατερίνα, Φραγκάκη Μαριλίζα και Χοτζαλάρι Ράιλι τερμάτισε στην 6η θέση.

  Η 3η ομάδα με τους Δουλιάκα Ελένη, Θεοδωροπούλου Νιόβη, Μανωλάκη Γιώργο και Παπαδόπουλο Φώτη τερμάτισαν στη 12η θέση.

  Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τη συμμετοχή και την αγωνιστικότητά τους!


 • 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

   Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου συμμετέχοντας ενεργά στην 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018 με σύνθημα "ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ" πραγματοποιήσαμε αθλητικές δράσεις στο χώρο του σχολείου μας. Ξεκινήσαμε με ανώμαλο δρόμο γύρω από το σχολείο μας. Οι μικροί μας μαθητές έκαναν διασκεδαστικές σκυταλοδρομίες, οι μεγαλύτεροι συμμετείχαν σε τουρνουά μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου. Όλοι όμως χόρεψαμε και διασκεδάσαμε πολύ! Ούτε και φέτος δεν παραλείψαμε να επιδοθούμε σε εικαστκές δημιουργίες σχετικές με το θέμα της ημέρας!

  Επιπλέον, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, οι μαθητές των  Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων έμαθαν τις ονομασίες των αθλημάτων  στη γαλλική γλώσσα  με  δημιουργικές εργασίες και παιχνίδι. 

  thumbnail_sports12thumbnail_sports21

   

   

   

   

   

   


 • Γ΄Φάση Αγώνων Στίβου

  Την Παρασκευή 1 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο και Αμφιθέατρο Οινουσσών, η Γ΄ Φάση των Σχολικών Αγώνων Στίβου. Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ – ΣΑΜΟΥ και τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χίου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Χίου. Σε αυτή την τρίτη και τελική φάση το σχολείο μας συμμετείχε στα παρακάτω αγωνίσματα με τους εξής μαθητές και μαθήτριες και με τις ακόλουθες διακρίσεις:

  4Χ50μ. σκυταλοδρομία κοριτσιών: Σπάτα Φιοράλντα – Στίγκα Ζαχαρούλα – Καράι Δωροθέα – Κοντού Μελίνα (4η θέση)

  4Χ50μ. σκυταλοδρομία αγοριών: Γιαλούρης Κώστας – Γιαννούτσος Αλέξης – Τσάτσαρης Παναγιώτης – Σιώλος Παναγιώτης (3η θέση)

  1000μ.: Γιαλούρης Κώστας (4η θέση)

  Μήκος: Ντάκας Ανδρέας (5η θέση)

  Ύψος: Τσάτσαρης Παναγιώτης (2η θέση)

  Οι μαθητές μας έζησαν μια μοναδική εμπειρία, αγωνίστηκαν με πάθος και ευγενή άμιλλα

                                 και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

  Mε την ευκαιρία των αγώνων η Στ τάξη  ακολούθησε στο ταξίδι,  για να γνωρίσει από κοντά το νησί και να ενισχύσει στο στίβο μάχης τους αθλητές του σχολείου μας.


 • Β΄Φάση Σχολικών Αγώνων Στίβου

  Την Πέμπτη 3 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, στο Δημοτικό Στάδιο Χίου, η Β΄ Φάση των Σχολικών Αγώνων Στίβου. Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ – ΣΑΜΟΥ και τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χίου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Χίου. Στους αγώνες συμμετείχαν 308 μαθητές και μαθήτριες από 23 σχολεία του Νομού μας και μαθητές ΑμεΑ. Το σχολείο μας συμμετείχε στα παρακάτω αγωνίσματα με τους εξής μαθητές και μαθήτριες:

  Ρίψη medecin ball: Σπάτα Άντζελα (2η θέση), Μπουροδήμου Κατερίνα (4η θέση)

                                Κουτής Αντώνης (5η θέση), Τσάπαλος Βασίλης (10η θέση)

  50μ. ταχύτητα: Σπάτα Φιοράλντα, Στίγκα Ζαχαρούλα, Γιαννούτσος Αλέξης, Σιώλος Παναγιώτης

  4Χ50μ. σκυταλοδρομία: Σπάτα Φιοράλντα – Στίγκα Ζαχαρούλα – Καράι Δωροθέα – Κοντού Μελίνα (6η θέση)

  1000μ.: Κοντού Μελίνα (12η θέση), Γιακούμα Ίσιδα (17η θέση)

                Γιαλούρης Κώστας (6η θέση), Κρασόπουλος Αριστοτέλης (9η θέση)

  Μήκος: Κομνηνού Δέσποινα (14η θέση), Ντάκας Ανδρέας (7η θέση)

  Ύψος: Κουντουριάδη Αναστασία (7η θέση), Τσάτσαρης Παναγιώτης (5η θέση)

  Ρίψη vortex: Καράι Δωροθέα (12η θέση), Κούρτη Έργκι (15η θέση)

  Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για τη συμμετοχή τους

  και τις διακρίσεις που μας χάρισαν!

  st1800001

  st1800002 st1800003


 • Πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης Γ΄τάξης

  Με ιδιαίτερη χαρά κι ενθουσιασμό ξεκίνησε την εκμάθηση κολύμβησης η Γ΄τάξη του σχολείου μας. Το μάθημα θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη, στο Ιωνικό Κολυμβητήριο Χίου.

  kolg00001kolg00002

   

   

   

   

   

   

  kolg00003kolg00004

   

   


 • Α΄Φάση Αγώνων Στίβου Δημοτικών Σχολείων

  Την Πέμπτη 29 Μαρτίου, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ – ΣΑΜΟΥ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Χίου διοργάνωσε την Α΄φάση των αγώνων στίβου Δημοτικών Σχολείων. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας αγωνίστηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, στο πλαίσιο πάντα του "ευ αγωνίζεσθαι" και κάποιοι από αυτούς κατόρθωσαν να διακριθούν, όπως ο Χρήστος Σουσαμλής (Γ΄τάξη) και η Κατερίνα Μπουροδήμου (Δ΄τάξη ) στο μήκος χωρίς φορά και ο Ανδρέας Ντάκας (ΣΤ΄τάξη) στο μήκος.

  Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας και καλή συνέχεια στη Β΄φάση των αγώνων, που θα γίνει στις 3 Μαΐου. 

   

  sss00001sss00002

   

   

   

    

   

   

  sss00003sss00004

   


 • Πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης

  Με μεγάλη χαρά κι ενθουσιασμό ξεκινήσαμε αυτή την εβδομάδα τα μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης με την Δ΄τάξη του σχολείου μας, στο Ιωνικό Κολυμβητήριο Χίου, στο πλαίσιο του προγράμματος "Υλοποίηση του αντικειμένου της κολύμβησης στη Γ΄και Δ΄ τάξη των Σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης".

   

  kol00001kol00002

   

   

   

   

   

   

  kol00003kol00004


 • 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

  Στο πλαίσιο της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκαν αθλητικές και εικαστικές δράσεις στο χώρο του σχολείου μας. Τη φετινή χρονιά το μήνυμα ήταν "Αθλούμαι – Χαρά Ζω το μέλλον". Όλα τα παιδιά του σχολείου έπαιξαν, αθλήθηκαν, δημιούργησαν και ευχαριστήθηκαν σε όλες τις δράσεις που συμμετείχαν.


 • Αθλητικές εκδηλώσεις

  Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και οι μικροί μας μαθητές απόλαυσαν ένα δίωρο στην αυλή γεμάτο με αθλητικά παιχνίδια. Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος και όλοι έφυγαν ικανοποιημένοι, οι μισοί με τα χρυσά και οι υπόλοιποι με το αργυρά μετάλλια που είχαν φτιάξει οι ίδιοι την ώρα των εικαστικών και της γυμναστικής.

   


 • Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου

  Την τευλευταία εβδομάδα πριν κλείσουν τα σχολεία, με χαρά υποδεχτήκαμε στην αυλή μας την Δ΄τάξη του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, για ένα φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου. Τα παιδιά διασκέδασαν, ευχαριστήθηκαν και έδωσαν την υπόσχεση να το επαναλάβουμε και του χρόνου!

  fil00001 fil00002

   

   

   

   

   

  fil00003fil00004


 • Γ΄Φάση Αγώνων Στίβου

  Την Πέμπτη 1 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο και Αμφιθέατρο Οινουσσών, η Γ΄ Φάση των Σχολικών Αγώνων Στίβου. Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ – ΣΑΜΟΥ και τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χίου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Χίου. Σε αυτή την τρίτη και τελική φάση το σχολείο μας συμμετείχε στα παρακάτω αγωνίσματα με τους εξής μαθητές και μαθήτριες και με τις ακόλουθες διακρίσεις:

  50μ. ταχύτητα: Βολίκα Αργυρώ (6η θέση), Μπαλλίου Ρομπέρτο (4η θέση)

  4Χ50μ. σκυταλοδρομία κοριτσιών: Βολίκα Αργυρώ – Μπότσα Αντωνία –  Λεμάνη Μάνια –  Βελίκη Ίσιδα (2η θέση)

  4Χ50μ. σκυταλοδρομία αγοριών: Μπαλλίου Ρομπέρτο – Κωστάλας Μαριονίκολας – Αλίγια Ρενάτο – Γιαλούρης Κώστας (3η θέση)

  1000μ.: Βελίκη Ίσιδα (6η θέση), Χοτζαλάρι Στέιση (4η θέση), Κωστάλας Μάριος – Νικόλας (1η θέση)

  Μήκος: Λεμάνη Μάνια (4η θέση)

  Ύψος: Μπότσα Αντωνία (1η θέση), Γιαλιάς Γιώργος (3η θέση)

  Ρίψη vortex: Αλιφέρη Έμα (6η θέση)

  Οι μαθητές μας έζησαν μια μοναδική εμπειρία, αγωνίστηκαν με πάθος και ευγενή άμιλλα, μας γέμισαν με χαρά και ικανοποίηση και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!


 • Πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης

  Επιτέλους ξεκίνησαν τα μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης!

  Με μεγάλη χαρά κι ενθουσιασμό οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας απόλαυσαν

  το πρώτο τους μάθημα στο Ιωνικό Κολυμβητήριο Χίου την Πέμπτη 11 Μαΐου.

  Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουν και τα επόμενα …