• Category Archives Αθλητισμός
 • Δραστηριότητες » Αθλητισμός
 • «8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021»

  Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, το σχολείο μας οργάνωσε και υλοποίησε αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».
  Όλοι οι μαθητές, με τη βοήθεια όλων των εκπαιδευτικών συμμετείχαν σε δραστηριότητες που διοργάνωσαν οι γυμναστές του σχολείου μας, οι οποίες προάγουν την υγεία και την ευεξία! Πήγαμε πεζοπορία, τρέξαμε, κάναμε σχοινάκι, χορέψαμε, κάναμε και κουτσό! Απολαύσαμε τη μέρα αυτή μικροί και μεγάλοι!


 • 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

  Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. εναρμόνισε την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και εορτάστηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

  Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου» οι μαθητές του σχολείου μας ενεργοποιήθηκαν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και ενημερώθηκαν για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

  Οι μαθητές μας επιπλέον κατασκεύασαν κολάζ και παρακολούθησαν ταινίες σχετικές με το θέμα.


 • Παρουσίαση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας

  Την Πέμπτη 13 Ιουνίου, οι προπονητές του τμήματος ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.Χ. παρουσίασαν στους μαθητές του σχολείου τις βασικές αρχές του αθλήματος και τους έδειξαν πρακτικά πάνω σ' ένα σκάφος optimist, πώς είναι να κυνηγάς τα κύματα!!!

  ek00005 ek00006


 • Επίσκεψη των προσκόπων στο σχολείο μας

  Την Τετάρτη 12 Ιουνίου επισκέφθηκε το σχολείο μας τμήμα των Προσκόπων και παρουσίασε μέρος των δράσεών του στους μαθητές της Β΄ και Δ΄ τάξης. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά σε αθλοπαιδιές και άλλες δραστηριότητες στην αυλή του σχολείου.

  ek00004 ek00003

   

   

   

   

   

   

  ek00002ek00001


 • Γ΄Φάση Αγώνων Στίβου

  Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Χίου, η Γ΄ Φάση των Σχολικών Αγώνων Στίβου. Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ – ΣΑΜΟΥ και τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χίου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Χίου. Σε αυτή την τρίτη και τελική φάση το σχολείο μας συμμετείχε στα παρακάτω αγωνίσματα με τους εξής μαθητές και μαθήτριες και με τις ακόλουθες διακρίσεις:

  4Χ50μ. σκυταλοδρομία κοριτσιών: Κοντού Μελίνα – Σπάτα Άντζελα – Ψωμά Ελισάβετ – Μπουροδήμου Κατερίνα (5η θέση)

  4Χ50μ. σκυταλοδρομία αγοριών: Καραμάνης Γιώργος – Χοτζαλάρι Ράιλι – Σιώλος Παναγιώτης – Μανωλακάκης Παναγιώτης (3η θέση)

  50μ.: Μπουροδήμου Κατερίνα (2η θέση)

  1000μ.: Ψωμά Ελισάβετ (3η θέση)

  1000μ.: Χοτζαλάρι Ράιλι (4η θέση)

  Μήκος: Πουτακίδης Παύλος (5η θέση)

  Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, που μας κάνουν περήφανους με τις  επιτυχίες τους!

  12


 • Β΄Φάση Σχολικών Αγώνων Στίβου

  Τη Δευτέρα 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, στο Δημοτικό Στάδιο Χίου, η Β΄ Φάση των Σχολικών Αγώνων Στίβου. Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ – ΣΑΜΟΥ, τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Χίου. Στους αγώνες συμμετείχαν 390 μαθητές και μαθήτριες από 25 σχολεία του Νομού μας και μαθητές ΑμεΑ. Το σχολείο μας συμμετείχε στα παρακάτω αγωνίσματα με τους εξής μαθητές και μαθήτριες:

  Ρίψη medecin ball: Μπαστιάνου Σταματία (4η θέση), Ζησιοπούλου Ανθή (7η θέση)

                                Χούσα Ορέστης (5η θέση), Αλιφέρης Χάρης (11η θέση)

  50μ. ταχύτητα: Μπουροδήμου Κατερίνα (1η θέση), Κομνηνού Δέσποινα, Σουσαμλής Χρήστος (6η θέση)

  4Χ50μ. σκυταλοδρομία: Κοντού Μελίνα – Σπάτα Άντζελα – Ψωμά Ελισάβετ –  Μπουροδήμου Κατερίνα (2η θέση)

  1000μ.: Κοντού Μελίνα (12η θέση), Ψωμά Ελισάβετ (2η θέση)

                Χοτζαλλάρι Ράιλι (4η θέση), Γραμμένος Αντώνης (15η θέση)

  Μήκος: Γκουτσούλα Σπυριδούλα (24η θέση), Μπαλλίου Μπλερίντα (27η θέση), Πουτακίδης Παύλος (5η θέση)

  Ρίψη vortex: Μπογή Βάλια (9η θέση), Ναλμπάντης Κώστας (20η θέση), Μανωλακάκης Παναγιώτης (4η θέση)

  Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για τη συμμετοχή τους

  και τις διακρίσεις που μας χάρισαν!

  20190521_094235


 • Επίσκεψη της μαθήτριας Ελισάβετ Ιωσηφίδου στο σχολείο μας

  20190510_084641 (1)20190510_084802

   

   

   

   

   

                 

  20190510_103939

  20190510_090829

   

   

   

   

   

   

  Την Παρασκευή 10 Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος για τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα», που εκπονείται από τη Δ΄ τάξη, επισκέφθηκε το σχολείο μας η Ελισάβετ Ιωσηφίδου, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του 3ου ΓΕΛ Χίου και αθλήτρια στους ΙΩΝΕΣ – Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Χίου. Την Ελισάβετ συνόδευσαν οι γυμναστές της κ. Κλήτος Κανετίδης και η κ. Μαρκέλλα Αγιασμάτη. Η Ελισάβετ μας μίλησε για το αγώνισμα της κορίνας  και το άθλημα μπότσια,  με τα οποία ασχολείται. Στη συνέχεια έπαιξε μαζί μας μπότσια και διασκεδάσαμε παρέα. Ευχαριστούμε  την Ελισάβετ για την παρουσία της και της ευχόμαστε καλή επιτυχία  τόσο στον αθλητισμό όσο και στη φοιτητική της ζωή!


 • Α΄Φάση Αγώνων Στίβου Δημοτικών Σχολείων

  Την Τετάρτη 3 Απριλίου, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ – ΣΑΜΟΥ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Χίου διοργάνωσε την Α΄Φάση των Αγώνων Στίβου Δημοτικών Σχολείων. Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας αγωνίστηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, στο πλαίσιο πάντα του "ευ αγωνίζεσθαι" και κάποιοι από αυτούς κατόρθωσαν να διακριθούν, όπως ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος (Γ΄τάξη) και η Εύα Χαψιά (Δ΄τάξη) στο μήκος χωρίς φορά, η Κατερίνα Μπουροδήμου (Ε΄τάξη ) στα 50μ., ο Παύλος Πουτακίδης (Ε΄τάξη) στο μήκος και η ομάδα της σκυταλοδρομίας στα 4Χ50μ. με τους Γιώργο Καραμάνη, Χοτζαλλάρι Ράιλι, Παναγιώτη Μανωλακάκη (Ε΄τάξη) και Παναγιώτη Σιώλο (Στ΄τάξη).

  Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας και καλή συνέχεια στη Β΄Φάση των Αγώνων, που θα γίνει στις 14 Μαΐου. 

  pk00001


 • Αναπτυξιακοί Αγώνες Ανώμαλου Δρόμου 2019

  Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου το σχολείο μας συμμετείχε στους Αναπτυξιακούς Αγώνες Ανώμαλου Δρόμου, που διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ – ΣΑΜΟΥ.

  df00001Από την ΣΤ΄ τάξη συμμετείχαν οι μαθήτριες Κοντού Μελίνα, Παππά Ζένια και Κουντουριάδου Αναστασία, οι οποίες έτρεξαν 1500μ. και τερμάτισαν αντίστοιχα στην 20η, 23η και 24η θέση.

  Από τις Ε΄και Δ΄ τάξεις συμμετείχαμε με 3 ομάδες στη σκυταλοδρομία των 4Χ500μ.

  Η 1η ομάδα με τους Καραμάνη Γιώργο, Μανωλακάκη Παναγιώτη, Μπουροδήμου Κατερίνα και Ψωμά Ελισάβετ τερμάτισε στη 2η θέση.

  Η 2η ομάδα με τους Μουκάι Κώστα, Πουτακίδου Κατερίνα, Φραγκάκη Μαριλίζα και Χοτζαλάρι Ράιλι τερμάτισε στην 6η θέση.

  Η 3η ομάδα με τους Δουλιάκα Ελένη, Θεοδωροπούλου Νιόβη, Μανωλάκη Γιώργο και Παπαδόπουλο Φώτη τερμάτισαν στη 12η θέση.

  Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τη συμμετοχή και την αγωνιστικότητά τους!


 • 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

   Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου συμμετέχοντας ενεργά στην 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018 με σύνθημα "ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ" πραγματοποιήσαμε αθλητικές δράσεις στο χώρο του σχολείου μας. Ξεκινήσαμε με ανώμαλο δρόμο γύρω από το σχολείο μας. Οι μικροί μας μαθητές έκαναν διασκεδαστικές σκυταλοδρομίες, οι μεγαλύτεροι συμμετείχαν σε τουρνουά μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου. Όλοι όμως χόρεψαμε και διασκεδάσαμε πολύ! Ούτε και φέτος δεν παραλείψαμε να επιδοθούμε σε εικαστκές δημιουργίες σχετικές με το θέμα της ημέρας!

  Επιπλέον, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, οι μαθητές των  Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων έμαθαν τις ονομασίες των αθλημάτων  στη γαλλική γλώσσα  με  δημιουργικές εργασίες και παιχνίδι. 

  thumbnail_sports12thumbnail_sports21