• Category Archives Αθλητισμός
 • Δραστηριότητες » Αθλητισμός
 • Δράσεις με το Ειδικό Σχολείο Χίου

  Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, κρατώντας την υπόσχεση που δώσαμε πέρσι, υποδεχθήκαμε μαθητές από το Ειδικό Σχολείο Χίου, για ένα δίωρο μουσικών και αθλητικών δράσεων, με τους μαθητές της Ε΄ τάξης και του Β1 τμήματος.

  Την επόμενη εβδομάδα ήρθε η σειρά μας να τους επισκεφτούμε, συμμετέχοντας με τα παιδιά της χορωδίας από την Ε΄ τάξη, στη δική τους γιορτή λήξης. Περιηγηθήκαμε σε όλο το κτίριο, γνωρίσαμε μαθητές και εκπαιδευτικούς, τραγουδήσαμε, χορέψαμε όλοι μαζί και δώσαμε την υπόσχεση να ξανακάνουμε το ίδιο και του χρόνου.


 • Σχολικοί Αγώνες Στίβου 2022-23

  Την Τρίτη 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Χίου οι Σχολικοί Αγώνες Στίβου. Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ – ΣΑΜΟΥ και τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χίου σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμο Χίου και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Χίου. Το σχολείο μας συμμετείχε στα παρακάτω αγωνίσματα με τους εξής μαθητές και μαθήτριες και με τις ακόλουθες διακρίσεις:

  6Χ50μ. σκυταλοδρομία κοριτσιών: Μανωλάκη Δέσποινα – Παναγιωτάκη Άννα Μαρία – Γκόρη Αγάπη – Παπαδοπούλου Νικολέττα – Μπαλλίου Μαριμπέλα – Μαυροπάνου Ελευθερία (5η θέση)

  6Χ50μ. σκυταλοδρομία αγοριών: Στρατάκης Θοδωρής – Ζαννίκος Μάρκος – Ρισκάκης Γιώργος – Ακριβόπουλος Ευριπίδης – Φύκαρης Θάνος Γεώργιος – Σπυρόπουλος Γιώργος (4η θέση)

  50μ.: Γκόρη Αγάπη (11η θέση) – Σπυρόπουλος Γιώργος (4η θέση)

  1000μ.: Κοκκαλιά Μαργαρίτα (5η θέση) – Ρισκάκης Γιώργος (2η θέση)

  Μήκος: Μαυροπάνου Ελευθερία (3η θέση) – Στρατάκης Θοδωρής (7η θέση)

  Ύψος: Μενεγάκη Δέσποινα (4η θέση) – Βασίλης Κωνσταντίνος (4η θέση)

  Ρίψη Vortex: Μανωλάκη Δέσποινα (10η θέση) – Ακριβόπουλος Ευριπίδης (9η θέση)

  Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, που μας κάνουν περήφανους με τις  επιτυχίες τους και για το χαρακτήρα και το ήθος που επέδειξαν στους αγώνες!


 • 3η Γαλλο–Ελληνική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα

  Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στη διαδικτυακή εκδήλωση που οργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, με αφορμή τον εορτασμό της 3ης Γαλλο–Ελληνικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Εβδομάδας. Οι μαθητές παρακολούθησαν την ομιλία της κα. Βούλας Παπαχρήστου, Ολυμπιονίκη και παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο άλμα εις μήκος και στο άλμα εις τριπλούν και της έθεσαν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Η εκδήλωση αποτέλεσε ευκαιρία διαθεματικής προσέγγισης των μαθημάτων των Γαλλικών και της Φυσικής Αγωγής, καθώς οι μαθητές αναζήτησαν πληροφορίες, προετοίμασαν ερωτήσεις και γνώρισαν τις αξίες του Ολυμπισμού.


 • 3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, όλη η εβδομάδα που πέρασε ήταν αφιερωμένη σε δράσεις, που σκοπό είχαν την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την ενσυναίσθηση.

  Είδαμε αγωνίσματα από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Κάναμε δράσεις για άτομα με μειωμένη όραση και παίξαμε goalball.

  Παίξαμε boccia και sitting volleyball.

  Τέλος, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας μέλη του “Σωματείου Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Χίου” με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές μας ανθρώπους, οι οποίοι βιώνουν μία αναπηρία, πολλές φορές αόρατη. Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Σταμάτης Κλουμάσης, η κα Πόπη Κυκιανή, η κα Κατερίνα Χούλη και ο κ. Γιώργος Αγορής ενημέρωσαν τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας για την πάθησή τους. Τους έδωσαν να σκάσουν μπαλόνια, τα οποία μέσα είχαν μηνύματα ευαισθητοποίησης και έγιναν αφορμή διαλόγου. Στο τέλος τους παραδόσαμε τα καπάκια που είχαμε συγκεντρώσει από τον Σεπτέμβριο και υποσχεθήκαμε να μαζέψουμε ακόμα περισσότερα μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

  Η δράση ολοκληρώθηκε με έναν αγώνα “βόλεϊ καθήμενων” ανάμεσα στα δύο τμήματα της ΣΤ΄ τάξης.


 • Συμμετοχή στο #ERASMUSDAYS

  Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022, οι μαθητές της Ε΄ τάξης συμμετείχαν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στον εορτασμό του #ERASMUS DAYS παίζοντας ομαδικά παιχνίδια , που βασίζονταν σε ανακυκλώσιμα υλικά. Τα παιδιά διασκέδασαν πολύ και κατάλαβαν ότι τίποτα δεν πάει χαμένο, αφού μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί με καλύτερο τρόπο! Στο τέλος οι μαθητές χρησιμοποιώντας τα σώματά τους ως γράμματα έγραψαν στην αυλή του σχολείου μας #ERASMUSDAYS! Και του χρόνου παιδιά!

  Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Μαρία Κοντογιάννη (Ε΄1)& Βίκυ Αγκά (Ε΄2)

  Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής : Μαίρη Λαβίδα & Μπάμπης Τσακός


 • 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

  Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, οργανώσαμε και να υλοποιήσαμε αθλητικές και εικαστικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.


 • Σχολικοί αγώνες στίβου

  Την Τρίτη 7 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν στις Οινούσσες οι Σχολικοί Αγώνες Στίβου. Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ – ΣΑΜΟΥ και τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, τον Δήμο Οινουσσών και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Χίου. Το σχολείο μας συμμετείχε στα παρακάτω αγωνίσματα με τους εξής μαθητές και μαθήτριες και με τις ακόλουθες διακρίσεις:

  4Χ50μ. σκυταλοδρομία κοριτσιών: Γκόρη Αγάπη – Συνανίδη Δήμητρα – Μπαλίου Γεσμίνα – Μαυροπάνου Ελευθερία (5η θέση)

  4Χ50μ. σκυταλοδρομία αγοριών: Ρισκάκης Πέτρος – Μιχαλόπουλος Γεώργιος – Χύσα Ορέστης – Σπυρόπουλος Παναγιώτης (2η θέση)

  50μ.: Μαυροπάνου Ελευθερία(14η θέση) – Σπυρόπουλος Παναγιώτης (1η θέση)

  1000μ.: Βορριά Κλειώ (5η θέση) – Ντάμπος Μιχαήλ (5η θέση)

  Μήκος: Μιχαλόπουλος Γεώργιος (2η θέση) – Γκόρη Αγάπη (15η θέση)

  Ύψος: Συνανίδη Δήμητρα (5η θέση) – Ρισκάκης Πέτρος (1η θέση)

  Ρίψη Vortex: Λύκου Αικατερίνη (11η θέση) – Χύσα Ορέστης (5η θέση)

  Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, που μας κάνουν περήφανους με τις  επιτυχίες τους!


 • Αθλητικές δραστηριότητες με το Ειδικό Σχολείο

  Την Τρίτη 31 Μαΐου,  η Β΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε αθλητικές δραστηριότητες με το Ειδικό Σχολείο. Τα  παιχνίδια οργανώθηκαν από τους γυμναστές των  δύο σχολείων. Στο τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες  πήραν το μετάλλιό τους και τους δόθηκε ένα  χειροποίητο ενθύμιο από πηλό, που φτιάχτηκε από τους μαθητές  της Β΄ τάξης.

  Το χαμόγελο και η χαρά στα πρόσωπα των μικρών μας μαθητών   ανοίγει το δρόμο ώστε να καθιερώνεται  η δράση αυτή κάθε χρόνο.

  Εκπαιδευτικοί Β΄ τάξης:  Κουρελάτου Ευανθία, Ζαννίκου Βασιλική

  Εκπαιδευτικοί  Φυσικής Αγωγής:  Λαβίδα Μαρία, Τσακός  Χαράλαμπος


 • Σκουπιδο…διαδρομές

  Στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής οι μαθητές  χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στη μέση του γηπέδου τοποθετήθηκαν απορρίμματα  ανακύκλωσης και σε κάθε άκρη χειροποίητοι κάδοι ανακύκλωσης για πλαστικό, χαρτί και αλουμίνιο. Οι μαθητές έπρεπε να μεταφέρνουν τα σκουπίδια ένα-ένα και να τα βάζουν στο σωστό κάδο! Μπορεί να κέρδισε η ομάδα που μάζεψε τα περισσότερα σκουπίδια, όμως όλοι οι μαθητές διασκέδασαν πολύ, χάρηκαν με την αλληλεπίδραση που βίωσαν και φυσικά έμαθαν να ξεχωρίζουν τα σκουπίδια και να τα τοποθετούν στους σωστούς κάδους!


 • Οι χοροί από την τελετή υποδοχής Erasmus

  Την εβδομάδα 4-8 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στη Χίο, η 4η συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ “Be friend with nature” . Τα παιδιά καλωσόρισαν τους εταίρους, μεταξύ άλλων με παραδοσιακούς χορούς.

  Όλοι εντυπωσιάστηκαν από τον ενθουσιασμό και το κέφι τους.


 • Οι Super ήρωες σώζουν τα ζώα

  Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus και στη θεματική ενότητα “Ζώα υπό εξαφάνιση” οι γυμναστές του σχολείου μας, η κ. Μαίρη και ο κ. Μπάμπης προσέγγισαν το θέμα με ένα μοναδικά παιχνιδιάρικο τρόπο.

  Ζήτησαν από τα παιδιά να φέρουν από το σπίτι τους λούτρινα κουκλάκια με τα ζώα που είναι υπό εξαφάνιση. Τα ζωάκια τοποθετήθηκαν στη μέση του γηπέδου και κάθε τμήμα χωριζόταν σε δύο ομάδες. Όλα  τα παιδιά της μιας ομάδας είχαν ένα αριθμό  (1,2,3,4,5,…). Τους ίδιους αριθμούς είχαν και τα παιδιά της άλλης ομάδας.

  Ο γυμναστής φώναζε κάθε φορά έναν αριθμό και το ζωάκι που έπρεπε να σωθεί. Τα παιδιά με τον ίδιο αριθμό έτρεχαν στο κέντρο του γηπέδου. Πρώτα έπρεπε να αναγνωρίσουν το ζωάκι που είπε ο γυμναστής και μετά όποιος προλάβαινε πρώτος το έπαιρνε στην ομάδα του. Στο τέλος όποια ομάδα είχε καταφέρει να διασώσει πιο πολλά ζωάκια ήταν η νικήτρια.

  Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με αυτό το παιχνίδι και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, φέροντας από το σπίτι τους περισσότερα από ένα ζωάκι, που τους ζητήθηκε!


 • «8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021»

  Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, το σχολείο μας οργάνωσε και υλοποίησε αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».
  Όλοι οι μαθητές, με τη βοήθεια όλων των εκπαιδευτικών συμμετείχαν σε δραστηριότητες που διοργάνωσαν οι γυμναστές του σχολείου μας, οι οποίες προάγουν την υγεία και την ευεξία! Πήγαμε πεζοπορία, τρέξαμε, κάναμε σχοινάκι, χορέψαμε, κάναμε και κουτσό! Απολαύσαμε τη μέρα αυτή μικροί και μεγάλοι!


 • 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

  Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. εναρμόνισε την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και εορτάστηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

  Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου» οι μαθητές του σχολείου μας ενεργοποιήθηκαν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και ενημερώθηκαν για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

  Οι μαθητές μας επιπλέον κατασκεύασαν κολάζ και παρακολούθησαν ταινίες σχετικές με το θέμα.


 • Παρουσίαση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας

  Την Πέμπτη 13 Ιουνίου, οι προπονητές του τμήματος ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.Χ. παρουσίασαν στους μαθητές του σχολείου τις βασικές αρχές του αθλήματος και τους έδειξαν πρακτικά πάνω σ' ένα σκάφος optimist, πώς είναι να κυνηγάς τα κύματα!!!

  ek00005 ek00006