• Category Archives Σχολικές γιορτές
 • Η γιορτή της 25ης Μαρτίου

  Την Πέμπτη 24 Μαρτίου οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση: «Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας» αφηγείται  τα  «Ελληνάκια», τιμώντας τον νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη. Το έργο αυτό καταφέρνει να δείξει ότι παρ΄ όλες  τις  δυσκολίες  που περνάει η Ελλάδα σ’ όλη την πορεία της ιστορίας  της ,  υπάρχει  πάντα ο  Ήλιος ο Ηλιάτορας. Αυτός ο  Ήλιος δίνει την ελπίδα και δείχνει  τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο. Η απόδοση αυτού του αλληγορικού έργου ενθουσίασε και συγκίνησε  μαθητές και εκπαιδευτικούς.

  Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:  Γιαννόπαπας Χρήστος (ΣΤ΄1), Χριστοδούλου Σταύρος (ΣΤ΄2), Χατζηγιαννάκης Δημήτρης (Μουσική).


 • Γιορτή 17ης Νοεμβρίου

  Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 οι μαθητές της Ε’ τάξης παρουσίασαν τη γιορτή του Πολυτεχνείου. Έφεραν στη μνήμη μας τα γεγονότα που συνέβησαν στις 17 Νοέμβρη του 1973, όταν οι φοιτητές και πλήθος κόσμου κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο διεκδικώντας τη Δημοκρατία και την Ελευθερία. Συγχαρητήρια στα παιδιά που μας συγκίνησαν.

  Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Βάσω Κατσάνου (Ε1 τάξη) και Ιωσηφίνα Μαυρικάκη (Ε2 τάξη).


 • Γιορτή της 11ης Νοεμβρίου 1912

  Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου,  η αίθουσα εκδηλώσεων  του σχολείου μας γέμισε αναμνήσεις από την απελευθέρωση της Χίου την 11η Νοεμβρίου 1912   από τον τουρκικό ζυγό. Οι μαθητές της  Δ΄ τάξης  μας θύμισαν όλα τα δεινά που έζησε το νησί μας, τις θυσίες και τους αγώνες που δόθηκαν, για να έρθει η ώρα της πολυπόθητης λευτεριάς. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, μας συγκίνησαν και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης . Μπράβο παιδιά και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναγιορτάσουμε, “ελεύθεροι” και χωρίς μάσκες!!!

  Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Μαρία Κοντογιάννη (Δ΄1), Βίκυ Αγκά (Δ΄2), Μαίρη Λαβίδα – Μπάμπης Τσακός (Γυμναστές)


 • 27 Οκτωβρίου: Η γιορτή της ελληνικής σημαίας

  Παραμονή της επετείου του «ΟΧΙ», γιορτάζουμε και τιμούμε την ένδοξη ελληνική σημαία. Η ελληνική σημαία αποτελεί το σημαντικότερο σύμβολο του ελληνικού έθνους και συμβολίζει τον αγώνα του λαού μας για την ελευθερία.

   Αυτή τη μέρα και φέτος πραγματοποιήθηκε η παράδοση της σημαίας από τη διευθύντρια στους νέους σημαιοφόρους και παραστάτες για τη σχολική χρονιά 2021-2022.


 • Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

  Η γιορτή για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου έγινε από τους μαθητές της Γ΄ τάξης στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για την καταπολέμηση της πανδημίας covid-19 , οι μικροί μαθητές τίμησαν τους ήρωες και τις ηρωίδες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας. Τα παιδιά χάρηκαν πάρα πολύ που μπόρεσαν να πάρουν μέρος στη σχολική εορτή και συμμετείχαν με ενθουσιασμό και πολλή διάθεση.


 • 25η Μαρτίου από το Δ’1

  Τι και αν έχουμε καραντίνα και τηλεκπαίδευση……Εμάς τίποτα δεν μας σταματά!!!!!Αποφασίσαμε να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε τα 200 χρόνια της επανάστασης του 1821, ζωγραφίζοντας! Σας παρουσιάζουμε τα δημιουργήματα μας και ελπίζουμε να σας αρέσουν! Οι μαθητές του Δ1!!!


 • Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης από τη ΣΤ΄τάξη

  Με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, οι μαθητές και από τα δυο τμήματα της Στ΄ τάξης θέλοντας να τιμήσουν τους ήρωες της ελληνικής επανάστασης δημιούργησαν το παρακάτω βίντεο με ζωγραφιές που έφτιαξαν οι ίδιοι.


 • Χριστουγεννιάτικη γιορτή Β΄τάξης

  Τα παιδιά της Β’ τάξης του σχολείου μας αποχαιρέτησαν το 2019 με τη θεατρική παράσταση  "Καρυοθραύστης". Με την ερμηνεία, τα όμορφα κοστούμια  και τις χορογραφίες τους έστειλαν σε γονείς και μαθητές μήνυματα αγάπης κι ειρήνης για τη νέα χρονιά. Τη γιορτή τίμησε με την παρουσία του ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, κ. Σταμάτης Βούλγαρης.


 • Πρόσκληση για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή

  Οι μαθητές της Β΄ τάξης σας προσκαλούν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, στις 9:00π.μ..

  3121900040


 • Η γιορτή του Πολυτεχνείου

   Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Ε΄ τάξης αναβίωσαν μνήμες από  την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Μέσα από δρώμενα και τραγούδια ξετύλιξαν  το χρονικό των  επτά χρόνων  δικτατορικού καθεστώτος που βίωσε  η Ελλάδα και τίμησαν τους φοιτητές του Πολυτεχνείου για την ηρωική στάση τους.

   Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Βάσω Κόλλια (Ε1), Μαρία Κοντογιάννη (Ε2), Γεωργία Τσαπράζη (μουσικός), Εριόλα Κολέζη (θεατρολόγος), Δημήτρης  Πολυνόπουλος (εικαστικός)


 • Γιορτή 11ης Νοεμβρίου 1912

  Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου έγινε η γιορτή για την επέτειο της 11ης Νοεμβρίου 1912. Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας, μέσα από δραματοποιήσεις, τραγούδια και ποιήματα,  μας  ταξίδεψαν στις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας του νησιού μας και μας θύμισαν τις θυσίες  των γνωστών και άγνωστων  ηρώων, οι οποίοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας.

  Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Χρήστος Γιαννόπαπας (Δ1), Αλίκη Μιμή (Δ2), Γεωργία Τσαπράζη (μουσικός),

  Έρη Κολέζη (θεατρολόγος), Μαίρη Λαβίδα –  Μπάμπης Τσακός (γυμναστές)

   


 • Πρόσκληση

  Οι μαθητές της Δ΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χίου σας προσκαλούν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου , στις 8.30 π. μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, για να παρακολουθήσετε τη γιορτή που ετοίμασαν για την επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού μας.

  20191107_103603


 • Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

  Στις 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η παράδοση της σημαίας στους νέους σημαιοφόρους και παραστάτες και έπειτα ακολούθησε η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι μαθητές της Γ΄ τάξης παρουσίασαν το θεατρικό τους «Μνήμη Πατρίδας», για να θυμηθούν οι παλαιότεροι  και να γνωρίσουν τα νεότερα παιδιά τις πράξεις ηρωισμού του λαού μας.

  Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Βολίκα Μαρία Δήμητρα (Γ1), Ξυλά Έφη (Γ2),Τσαπράζη Γεωργία (μουσικός), Κολέζη  Έρη (θεατρολόγος)

  SAM_2676SAM_2650

   

   

   

   

   

   

   

                                                                                        

  SAM_2634 SAM_2636


 • Γιορτή 25ης Μαρτίου

      25m00006

  Την Παρασκευή 22 Μαρτίου, οι μαθητές της Στ τάξης του σχολείου μας, μέσα από θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς μας ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο, ζωντανεύοντας τα πορτρέτα των ηρώων του 1821 και αναπαριστώντας την ηρωική αντίσταση των Χιωτών αγωνιστών και αγωνιστριών στον Άγιο Μηνά. Μας θύμισαν αξίες και ιδανικά που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε και πως πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι για τον λαό μας και τους ήρωες αγωνιστές προγόνους μας.

  Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Γιαννόπαπας Χρήστος (δάσκαλος ΣΤ1), Βολίκα Μιμή (δασκάλα ΣΤ2), Τσαπράζη Γεωργία (μουσικός), Λαβίδα Μαρία (γυμνάστρια)

   

   

   

  25m0000125m0000225m00003

  25m0000425m0000725m00005

   


 • Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τη Β΄τάξη

  Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 οι μαθητές της Β΄τάξης μας μετέφεραν στο μυθικό προθάλαμο του χωροχρόνου με το θεατρικό τους «12 παρά 12», στο οποίο ο Νέος χρόνος διαδέχτηκε τον Παλιό χρόνο μέσα από μία συναρπαστική περιπλάνηση! Κατά τη διάρκεια του θεατρικού έκαναν την εμφάνισή τους διάφοροι χαρακτήρες περνώντας ο καθένας το μήνυμά του!

  Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Μπακόλα Κατιάννα (Β΄2), Ναλμπάντη Μαρία (Β΄1), Τσαπράζη Γεωργία (μουσικός), Πυτιανού Χρυσή (θεατρολόγος), Τζένη Πολυκανδριώτη (εικαστικός).

  SAM_2098SAM_2110

   

   

   

   

   

   

   

                       SAM_2111SAM_2121

   


 • Η γιορτή του Πολυτεχνείου

  Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου οι μαθητές της Ε’ τάξης μας ταξίδεψαν στην εποχή της δικτατορίας μέσα από ένα παραμύθι, «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά. Θυμηθήκαμε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο ελληνικός λαός στην καθημερινή του ζωή, τους αγώνες και τις θυσίες των νέων της εποχής για να επιστρέψει η δημοκρατία στον τόπο τους. Τα θεατρικά και μουσικοκινητικά δρώμενα καθώς και τα τραγούδια των μαθητών της Ε΄ τάξης μας συγκίνησαν.

                                  Μπράβο παιδιά για την πολύ όμορφη γιορτή σας!!!

  Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Πολιτάκη Στέλλα (Ε1), Ζαννίκου Βάσια (Ε2), Τσαπράζη Γεωργία (μουσικός)


 • Πρόσκληση για τη 17η Νοεμβρίου

                            ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

  Σας προσκαλούμε στη γιορτή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χίου για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 09:00.

                                                       Οι μαθητές/τριες της Ε’ τάξης

                               Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Πολιτάκη Στέλλα & Ζαννίκου Βασιλική

  46202237_772069016481461_8131514255548612608_n


 • Η γιορτή της 11ης Νοεμβρίου

  Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου οι μαθητές της Δ΄ τάξης  άνοιξαν ένα ξεχασμένο μπαούλο από την 11η Νοεμβρίου 1912 και η αίθουσα εκδηλώσεων γέμισε αναμνήσεις από την απελευθέρωση της Χίου από τον τουρκικό ζυγό. Μας θύμισαν όλα τα δεινά που έζησε το νησί μας, τις θυσίες και τους αγώνες που δόθηκαν, για να έρθει η ώρα της πολυπόθητης λευτεριάς. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, μας συγκίνησαν και χειροκροτήθηκαν θερμά από μικρούς και μεγάλους. Μπράβο παιδιά και του χρόνου!!!

  Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί:Λίλιαν Σαργιώτη, Μαρία Κοντογιάννη, Μαίρη Λαβίδα, Γεωργία Τσαπράζη, Χρυσή Πυτιανού, Τζένη Πολυκανδριώτη


 • Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

  Στις 26 Οκτωβρίου η Γ΄τάξη μας παρουσίασε τη γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, αφού πρώτα έγινε η παράδοση της σημαίας στους νέους σημαιοφόρους και παραστάτες. Μέσα από το θεατρικό "Μια φορά κι έναν κακό καιρό", οι μαθητές μας μετέφεραν στις μέρες της είδησης  του  πολέμου, ενώ "Οι πιτσιρίκοι" απέδωσαν με κωμικό τρόπο τη γενναιότητα των Ελλήνων εκείνα τα δύσκολα χρόνια. Οι μαθητές μας συγκίνησαν με τις ερμηνείες τους, καθώς και η μουσική που πλαισίωνε τη γιορτή.

  28 20180000328 201800004

   

   

   

   

   

   

  Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κατσάνου Βασιλική (Γ1), Μιμή Αλίκη (Γ2), Τσαπράζη Γεωργία (μουσικός), Πυτιανού Χρυσή (θεατρολόγος)


 • Πρόσκληση για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

  Οι μαθητές της Γ΄τάξης του σχολείου μας σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τη γιορτή που ετοίμασαν για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μια αναδρομή, που θα μας μεταφέρει στην Ελλάδα του 1940 και στα πρόσωπα που καθόρισαν το μέλλον μας.

  Σας περιμένουμε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου και ώρα 9:00 στο σχολείο μας.

   

  Scan_0001


 • Γιορτή αποφοίτησης της ΣΤ΄ τάξης

  Την  Παρασκευή  15 Ιουνίου οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν την τελευταία τους γιορτή στο Δημοτικό Σχολείο, τη γιορτή  αποφοίτησής τους. Στο πρώτο μέρος της γιορτής η Διευθύντρια, η Πρόεδρος του  Συλλόγου Γονέων  και οι μαθητές της Ε΄ τάξης  αποχαιρέτησαν τους  απόφοιτους. Στο δεύτερο μέρος  οι μαθητές  παρουσίασαν σημαντικές στιγμές της σχολικής τους ζωής, από την Πρώτη ως την Έκτη τάξη, μέσα από κείμενα που είχαν γράψει οι ίδιοι κι ευχαρίστησαν τους δασκάλους τους. To  κλίμα συγκίνησης πλαισίωσε πολύ τραγούδι και χορός. Στο τέλος της γιορτής  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφερε από ένα δωράκι στους απόφοιτους και τις δασκάλες τους.

  Ευχόμαστε ολόψυχα στους απόφοιτους  να μην σταματούν  να ονειρεύονται  και το όνειρο να κάνουν στόχο, τον στόχο επιτυχία και κάθε μέρα να γίνονται καλύτεροι! Ορίζεται ημερομηνία συνάντησης στις 5 Αυγούστου 2028 στις 7 μ.μ, έξω στο χώρο του σχολείου.

  Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί γιορτής: Μαρία Κοντογιάννη, Στέλλα Πολιτάκη, Γεωργία Τσαπράζη, Μαίρη Λαβίδα και Κωνσταντίνα Παράσχου

   
   


 • Καλοκαιρινή γιορτή από την Α΄τάξη

  Την Παρασκευή 15 Ιουνίου και ώρα 8:30 πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης της Α΄τάξης στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Η γιορτή ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό της Διευθύντριας κ. Κωστάζου. Στη συνέχεια, οι μαθητές της Α΄τάξης παρουσίασαν το θεατρικό τους με τίτλο «Και οι κακοί έχουν ψυχή», με θέμα το ρατσισμό και τα στερεότυπα στα παιδικά παραμύθια.  Στη σκηνή παρέλασαν όλοι οι μαθητές ενσαρκώνοντας ρόλους από τους κακούς των παραμυθιών, παρουσιασμένοι από μία άλλη οπτική γωνία. Γονείς και μαθητές του σχολείου απόλαυσαν τις ερμηνείες των παιδιών, κλείνοντας με ευχάριστο τρόπο τη σχολική χρονιά.

  Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μπακόλα Κατιάννα (Α΄2), Ναλμπάντη Μαρία (Α΄1), Τσαπράζη Γεωργία (μουσικός), Πυτιανού Χρυσή (θεατρολόγος)


 • Η γιορτή της 25ης Μαρτίου

  Την  Παρασκευή  23 Μαρτίου,  οι μαθητές της Στ τάξης του σχολείου μας,  μας ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στο 1821. Μέσα από θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και χορούς  μας υπενθύμισαν τους  αγώνες  και τις θυσίες  των Ελλήνων, για  να  κερδίσουν την ελευθερία τους  και μας έκαναν να αισθανθούμε περήφανοι που είμαστε Έλληνες.

  Μπράβο, παιδιά! Και του χρόνου!

  Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Μαρία Κοντογιάννη, Στέλλα Πολιτάκη, Μαίρη Λαβίδα, Γεωργία Τσαπράζη, Χρυσή Πυτιανού