• Category Archives Σχολικές γιορτές
 • Χριστουγεννιάτικη γιορτή

  Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, οι μαθητές της Β΄ τάξης παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Ο Αϊ Βασίλης μετακόμισε και…το ‘ριξε στον ύπνο!» στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου. Ερμήνευσαν όμορφα τους ρόλους τους, τραγούδησαν, χόρεψαν και δημιούργησαν ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο κλίμα.

  Ευχόμαστε ευτυχισμένο το νέο έτος!


 • Η γιορτή του Πολυτεχνείου

  Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Ε΄ τάξης αναβίωσαν μνήμες από  την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Μέσα από δρώμενα και τραγούδια ξετύλιξαν  το χρονικό των  επτά χρόνων  δικτατορικού καθεστώτος που βίωσε  η Ελλάδα και τίμησαν τους φοιτητές του Πολυτεχνείου για την ηρωική στάση τους.

   Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί:  Μαρία Κοντογιάννη, Βίκυ Αγκά, Ιωάννα Παπάζογλου & Τούλα Φραγκάκη


 • Πρόσκληση στη γιορτή του Πολυτεχνείου

  Οι μαθητές της Ε ΄τάξης του 1ου Δ. Σ. Χίου σας προσκαλούν

  στη γιορτή τους «Μια ιστορία για τη Δημοκρατία…» , στην

      οποία παρουσιάζουν τα γεγονότα της εξέγερσης του

  Πολυτεχνείου, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 στις  9 π.μ.

  στην αίθουσα εκδηλώσεων  του σχολείου.


 • Γιορτή 11ης Νοεμβρίου

  Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας τίμησαν την επέτειο της απελευθέρωσης της Χίου ετοιμάζοντας  τη  γιορτή  τους με πολύ μεράκι και χαρά. Μέσα από χορούς, τραγούδια, ποιήματα και θεατρικά δρώμενα  συγκίνησαν μικρούς και μεγάλους με τις ερμηνείες τους. Και του χρόνου  να είμαστε όλοι καλά!!!

  Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κουρελάτου Ευανθία, Μουρούνα Ειρήνη, Τσακός Χαράλαμπος, Φραγκάκη Σταματία, Παπάζογλου Ιωάννα


 • Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

  Τα παιδιά της Γ΄ τάξης  ετοίμασαν και φέτος με πολύ μεγάλη χαρά τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, γονείς και μαθητές, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, απόλαυσαν τους μικρούς μαθητές  που τίμησαν τους ήρωες της πατρίδας μας. Η ερμηνεία τους στα θεατρικά δρώμενα, ο χορός και τα τραγούδια τους, ενθουσίασαν και συγκίνησαν το ακροατήριο. Συγχαρητήρια σε όλους!

  Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Βάσια Ζαννίκου, Ελίνα Παυλίδου, Μαίρη Λαβίδα, Τούλα Φραγκάκη & Ιωάννα Παπάζογλου


 • Αποχαιρετιστήρια γιορτή από τους μαθητές της ΣΤ τάξης 

  Την Τετάρτη 15 Ιουνίου, οι μαθητές της ΣΤ’τάξης μάς αποχαιρέτησαν με τη γιορτή που ετοίμασαν. Η γιορτή περιλάμβανε το θεατρικό «εκδρομή στη Λέσβο» , τραγούδια, χορευτικά και αποχαιρετιστήριες ομιλίες. Χαιρόμαστε πολύ για όλα όσα ζήσαμε μαζί με τους μαθητές μας και τις μαθήτριές μας και τους ευχόμαστε να έχουν μία πετυχημένη πορεία στο γυμνάσιο και γενικά στη ζωή τους. Θα τους θυμόμαστε για πάντα.


 • Θεατρικό Α’ Τάξη

  Την Παρασκευή 10/6, οι μαθητές της Α’ τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα τη ρύπανση της θάλασσας. Υποδύθηκαν πλάσματα του βυθού και διαμαρτυρήθηκαν για την κακή ανθρώπινη παρέμβαση που οδηγεί στην καταστροφή του πλούτου της. Τέλος, υπήρξε η προτροπή και η παρότρυνση για καθαρές ακτές και κλείσαμε με χορό και τραγούδι.
  Τα παιδιά το διασκέδασαν!

  Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:
  Πασίνη Σαββίνα
  Σαργιώτη Λίλιαν
  Χατζηγιαννάκης Δημήτρης


 • Η γιορτή της 25ης Μαρτίου

  Την Πέμπτη 24 Μαρτίου οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση: «Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας» αφηγείται  τα  «Ελληνάκια», τιμώντας τον νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη. Το έργο αυτό καταφέρνει να δείξει ότι παρ΄ όλες  τις  δυσκολίες  που περνάει η Ελλάδα σ’ όλη την πορεία της ιστορίας  της ,  υπάρχει  πάντα ο  Ήλιος ο Ηλιάτορας. Αυτός ο  Ήλιος δίνει την ελπίδα και δείχνει  τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο. Η απόδοση αυτού του αλληγορικού έργου ενθουσίασε και συγκίνησε  μαθητές και εκπαιδευτικούς.

  Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:  Γιαννόπαπας Χρήστος (ΣΤ΄1), Χριστοδούλου Σταύρος (ΣΤ΄2), Χατζηγιαννάκης Δημήτρης (Μουσική).


 • Γιορτή 17ης Νοεμβρίου

  Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 οι μαθητές της Ε’ τάξης παρουσίασαν τη γιορτή του Πολυτεχνείου. Έφεραν στη μνήμη μας τα γεγονότα που συνέβησαν στις 17 Νοέμβρη του 1973, όταν οι φοιτητές και πλήθος κόσμου κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο διεκδικώντας τη Δημοκρατία και την Ελευθερία. Συγχαρητήρια στα παιδιά που μας συγκίνησαν.

  Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Βάσω Κατσάνου (Ε1 τάξη) και Ιωσηφίνα Μαυρικάκη (Ε2 τάξη).


 • Γιορτή της 11ης Νοεμβρίου 1912

  Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου,  η αίθουσα εκδηλώσεων  του σχολείου μας γέμισε αναμνήσεις από την απελευθέρωση της Χίου την 11η Νοεμβρίου 1912   από τον τουρκικό ζυγό. Οι μαθητές της  Δ΄ τάξης  μας θύμισαν όλα τα δεινά που έζησε το νησί μας, τις θυσίες και τους αγώνες που δόθηκαν, για να έρθει η ώρα της πολυπόθητης λευτεριάς. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, μας συγκίνησαν και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης . Μπράβο παιδιά και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναγιορτάσουμε, “ελεύθεροι” και χωρίς μάσκες!!!

  Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Μαρία Κοντογιάννη (Δ΄1), Βίκυ Αγκά (Δ΄2), Μαίρη Λαβίδα – Μπάμπης Τσακός (Γυμναστές)


 • 27 Οκτωβρίου: Η γιορτή της ελληνικής σημαίας

  Παραμονή της επετείου του «ΟΧΙ», γιορτάζουμε και τιμούμε την ένδοξη ελληνική σημαία. Η ελληνική σημαία αποτελεί το σημαντικότερο σύμβολο του ελληνικού έθνους και συμβολίζει τον αγώνα του λαού μας για την ελευθερία.

   Αυτή τη μέρα και φέτος πραγματοποιήθηκε η παράδοση της σημαίας από τη διευθύντρια στους νέους σημαιοφόρους και παραστάτες για τη σχολική χρονιά 2021-2022.


 • Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

  Η γιορτή για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου έγινε από τους μαθητές της Γ΄ τάξης στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για την καταπολέμηση της πανδημίας covid-19 , οι μικροί μαθητές τίμησαν τους ήρωες και τις ηρωίδες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας. Τα παιδιά χάρηκαν πάρα πολύ που μπόρεσαν να πάρουν μέρος στη σχολική εορτή και συμμετείχαν με ενθουσιασμό και πολλή διάθεση.


 • 25η Μαρτίου από το Δ’1

  Τι και αν έχουμε καραντίνα και τηλεκπαίδευση……Εμάς τίποτα δεν μας σταματά!!!!!Αποφασίσαμε να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε τα 200 χρόνια της επανάστασης του 1821, ζωγραφίζοντας! Σας παρουσιάζουμε τα δημιουργήματα μας και ελπίζουμε να σας αρέσουν! Οι μαθητές του Δ1!!!


 • Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης από τη ΣΤ΄τάξη

  Με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, οι μαθητές και από τα δυο τμήματα της Στ΄ τάξης θέλοντας να τιμήσουν τους ήρωες της ελληνικής επανάστασης δημιούργησαν το παρακάτω βίντεο με ζωγραφιές που έφτιαξαν οι ίδιοι.


 • Χριστουγεννιάτικη γιορτή Β΄τάξης

  Τα παιδιά της Β’ τάξης του σχολείου μας αποχαιρέτησαν το 2019 με τη θεατρική παράσταση  "Καρυοθραύστης". Με την ερμηνεία, τα όμορφα κοστούμια  και τις χορογραφίες τους έστειλαν σε γονείς και μαθητές μήνυματα αγάπης κι ειρήνης για τη νέα χρονιά. Τη γιορτή τίμησε με την παρουσία του ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, κ. Σταμάτης Βούλγαρης.