• Category Archives Μουσική
 • Project Ρομποτικής Ι (Covid Free)

  Οι τάξεις Ε1 και Ε2 δημιούργησαν το πρώτο τους Project με τον εξοπλισμό Lego Education Spike Prime που παραλάβαμε από τον οργανισμό EduAct.

  Το συγκεκριμένο project αφορούσε τη δημιουργία ενός διαδραστικού “Πιάνου Απόστασης” όπου με την χρήση ενός σένσορα υπερήχων τα παιδιά δημιούργησαν τις δικές τους μελωδίες χωρίς καν να ακουμπάνε τα -αόρατα- πλήκτρα. Γι΄αυτό το λόγο τα παιδιά είχαν την ιδέα να το χαρακτηρίσουμε και ως Covid Free.

  Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Δημήτρης Χατζηγιαννάκης

  Η πρώτη προσπάθεια των παιδιών
  Η δεύτερη προσπάθεια των παιδιών


 • Πρόγραμμα Ρομποτικής και FLL

  Την Παρασκευή 17/12/2021 οι μαθητές των τάξεων Ε1, Ε2 και Γ1, Γ2 ενημερώθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης για τις δράσεις του οργανισμού EduAct για το “Πρόγραμμα Ρομποτικής και FLL” στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων από τον πρόεδρο της κ. Βασιλείου Κωνσταντίνο. Τα σχολεία που συμμετείχαν απέστειλαν χαιρετισμό και τραγούδησαν τοπικά κάλαντα.

  Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Δημήτρης Χατζηγιαννάκης


 • Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Ευχών

  Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης ευχήθηκαν καλές γιορτές με το δικό τους τρόπο στους φίλους μας στην Ευρώπη.

  Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου τραγούδησαν τα κάλαντα στα ελληνικά και στα αγγλικά με την καθοδήγηση της κα. Βίκυς Μαλτέζα και του κ. Δημήτρη Χατζηγιαννάκη κι αντάλλαξαν ευχές με τους μαθητές της Ιταλίας, της Βουλγαρίας , της Πολωνίας και της Τουρκίας, χώρες με τις οποίες συνεργαζόμαστε για το πρόγραμμα Εrasmus του σχολείου μας. Οι μαθητές μας με τη σειρά τους άκουσαν τα άλλα σχολεία να τραγουδούν  και  τα χειροκρότησαν θερμά.  Μπορεί  να μην  καταλάβαμε όλες τις λέξεις , καταλάβαμε όμως ότι η αγάπη και η φιλία ούτε γλώσσα έχουν ούτε σύνορα…! Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά σε όλους!


 • Καμένα Δάση, ώρα για δράση

  Με αφορμή τη θεματική των εργαστηρίων δεξιοτήτων «Φροντίζω το περιβάλλον» και το πρόγραμμα Erasmus+ “Be friend with nature” στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, αποφασίσαμε με τα παιδιά του Ε1 να γράψουμε ένα τραγούδι ώστε να ευαισθητοποιήσουμε όλους για την προστασία των δασών.

  Σκαρώσαμε λοιπόν με τα παιδιά τους στίχους και ζητήσαμε από τον εκπαιδευτικό της μουσικής του σχολείου μας Δημήτρη Χατζηγιαννάκη, να επενδύσει μουσικά τους στίχους. Τα παιδιά ένιωσαν περήφανα που κατάφεραν να το ηχογραφήσουν και ενθουσιάστηκαν με το τραγούδι μας. Απολαύστε το…

  Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί:
  Βάσω Κατσάνου
  Δημήτρης Χατζηγιαννάκης


 • Πρόγραμμα Ρομποτικής και STEAM FLL

  Το σχολείο μας έχει επιλεγεί για να εισάγει την ρομποτική στις τάξεις μέσω του “Προγράμματος ρομποτικής και STEAM FLL” στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων με πλήρη υποστήριξη από την EduAct – Δράση για την Εκπαίδευση.

  Η υποστήριξη αυτή περιλαμβάνει:

  1. Αποστολή του εξοπλισμού-robot
  2. Αποστολή του θεματικού εξοπλισμού της σεζόν στο σχολείο μας
  3. Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα

  Υπεύθυνος εκπαιδευτικός του προγράμματος είναι ο Δημήτρης Χατζηγιαννάκης (ΠΕ 79.01)


  Επίσημη ενημέρωση για τους οργανισμούς που προσφέρουν το υλικό .

  https://eduact.org/programma-robotikis-steam-fll/

  https://www.o3.gr/


 • Συναυλία Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

  Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υλοποίησε διαδικτυακές εκπαιδευτικές συναυλίες στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2021. Το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΚΟΘ για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση με ένα ταξίδι στην έντεχνη ελληνική μουσική. Δημοτικές μελωδίες, ρυθμοί και χοροί, μέσα από τη συνθετική ιδιοφυία του Νίκου Σκαλκώτα και του Γιάννη Κωνσταντινίδη μετατράπηκαν σε θαυμαστά συμφωνικά έργα και μας μετέφεραν σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας, ακόμη και τη Χίο. Τη συναυλία παρακολούθησαν οι μαθητές του σχολείου μας με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό Μουσικής Δημήτρη Χατζηγιαννάκη.


 • 5η Συνάντηση Χορωδιών Χίου

  Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, η χορωδία του σχολείου μας συμμετείχε στην 5η Συνάντηση Χορωδιών, που πραγματοποιήθηκε  στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου. Τα παιδιά της χορωδίας χάρισαν στο κοινό στιγμές συγκίνησης και μάγεψαν με την απόδοσή τους!

  Τα τραγούδια  που τραγούδησαν ήταν:

  Το Δισκοπότηρο (Τάσος Νούσιας – Ιωάννης Πολέμης)

  Τα παιδιά κάτω στον κάμπο (Μάνος Χατζιδάκης )

  Μια φορά και έναν καιρό (Μάνος Χατζιδάκης – Νίκος Γκάτσος)

  Μαέστρος χορωδίας: Η μουσικός του σχολείου μας κ. Γεωργία Τσαπράζη

  Στα όργανα οι μαθήτριες:

  Βιολιά: Ελένη Δουλιάκα, Ξανθίππη Πλίτση, Μαρία Χαλαζωνίτη

  Μεταλλόφωνα: Σταυρούλα Κολοκάτση, Δέσποινα Κομνηνού, Μελίνα Κοντού, Αουλίβια Λούκα, Μπλερίντα Μπάλλιου, Ευαγγελία Ντάκα, Ζένια Παππά


 • Κάλαντα

  Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου η χορωδία του σχολείου μας με την καθοδήγηση της  μουσικού μας κ. Γεωργίας Τσαπράζη  τραγούδησαν τα κάλαντα στο Δήμο και στην Περιφέρεια Χίου κι ευχήθηκαν μουσικά «καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά!»

  Και του χρόνου παιδιά!!

  IMG-0c2e6b7d092ee9ed67df63893af03e20-VIMG_20181220_111259

   

   

   

   

   

   

  IMG-0a65f3126277a2b4f7da711ebaeb6267-V