Αγιασμός-Έναρξη σχολικής χρονιάς

2837_agiasmos-464x250

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020 – 2021 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 10:30 π.μ. για τους μαθητές  της Α΄ τάξης στο προαύλιο  του σχολείου και για τους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας. 

Για λόγους αποφυγής συγχρωτισμού και προστασίας της δημόσιας υγείας οι μαθητές  θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο από τις 9:45 π.μ. έως τις 10π.μ. φορώντας υποχρεωτικά μάσκα σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και του Υ.ΠΑΙ.Θ. Τα  παιδιά της Α΄ τάξης θα εισέρθουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου με ένα γονέα συνοδό (με  υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας ) και θα παραμείνουν σε  αυτόν. Οι γονείς  θα περιμένουν στις κερκίδες κατά τη διάρκεια του αγιασμού τηρώντας τις αποστάσεις.

Οι μαθητές  των υπόλοιπων τάξεων θα  ανέβουν απευθείας στις τάξεις τους, εκεί όπου θα τους  υποδεχθούν οι δάσκαλοι ή οι υπεύθυνοι  των τμημάτων τους. 

Μετά το πέρας του αγιασμού,  ο ιερέας θα  περάσει από τις αίθουσες διδασκαλίας  να αγιάσει τους υπόλοιπους μαθητές/τριες. Την ίδια ημέρα, εκτός από τους μαθητές της Α΄ τάξης που θα αποχωρήσουν από το σχολείο άμεσα μετά την τελετή του αγιασμού, θα μοιραστούν σε όλους τους άλλους  μαθητές  και τα βιβλία τους. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει όλοι οι μαθητές  των τάξεων Β΄- Γ΄- Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ να έχουν μαζί την τσάντα τους. Στη συνέχεια θα αποχωρήσει η κάθε τάξη  σταδιακά. Συγκεκριμένα:

Η Β΄ τάξη θα αποχωρήσει στις 11π.μ.

Η Γ΄ τάξη θα αποχωρήσει στις 11:10 π.μ.

Η Δ΄ τάξη θα αποχωρήσει στις 11:20 π.μ.

Η Ε΄ τάξη θα αποχωρήσει στις 11:30 π.μ.

Η Στ΄ τάξη  θα  αποχωρήσει στις 11:40 π.μ.

Οι γονείς θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από τις δύο εισόδους του σχολείου.

Ευχόμαστε  μια ασφαλή, ευχάριστη και δημιουργική χρονιά!!!

 


Comments are closed.