Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σε θέματα περιβάλλοντος, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) θεσμοθέτησε το 1972 την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

 Τη φετινή χρονιά το θέμα-σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι: «Επανασχεδιασμός, αναδημιουργία, αποκατάσταση» (Reimagine. Recreate. Restore) και εστιάζει στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων .

  Είναι η ώρα να κάνουμε πράσινες τις γειτονιές και τις πόλεις μας, να καθαρίσουμε τις θάλασσες, τα ποτάμια, τις λίμνες. Με γνώμονα την ευεξία μας και τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλάζουμε τις διατροφικές μας συνήθειες και ερχόμαστε σε αρμονία με τη φύση. Συνεπώς, η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση για τα προβλήματα του περιβάλλοντος γενικότερα, αλλά και για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, προβάλλουν ως άμεση προτεραιότητα για την προώθηση θετικών αλλαγών στην πορεία μας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

  Το σχολείο μας συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας  Ημέρας  Περιβάλλοντος με τις παρακάτω δράσεις:

  • Φύτευση αρωματικών φυτών και βοτάνων σε πήλινες γλάστρες, που έβαψαν, ζωγράφισαν και διακόσμησαν τα παιδιά όλων των τμημάτων.
  • Κατασκευή  πλακάτ και  πανό με μηνύματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Την Παρασκευή  4/6/2021, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης  θα κατεβούν  στην Απλωταριά και την πλατεία Βουνακίου  με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για το θέμα.
  • Οι μαθητές των  Α ΄και Β΄ τάξεων θα αφήσουν μπαλόνια με τα μηνύματα του φετινού εορτασμού “Επανασχεδιασμός, Αναδημιουργία, Αποκατάσταση- Reimagine, Recreate,Restore”.
  • Όσοι γονείς επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν  το σχολείο  σύμφωνα με το πρόγραμμα , για να δουν τα έργα των παιδιών.
  • 8:15-9:45 Οι γονείς των μαθητών  των Γ΄,Δ΄, Ε΄ τάξεων.
  • 10:00-11:30 Οι γονείς της ΣΤ΄ τάξης
  • 11:45-13:15 Οι γονείς των Α και Β τάξεων.

Όλες οι δράσεις  θα γίνουν  με τήρηση  των μέτρων  για την πανδημία, όπως προβλέπονται  από τον ΕΟΔΥ.


Comments are closed.