Το φυσικό μελισσοκέρι παράγεται στην κυψέλη από μέλισσες εργάτριες. Είναι εντελώς ακατέργαστο, διατηρεί το φυσικό του χρώμα και τη χαρακτηριστική του μυρωδιά.
Τα παιδιά της Στ΄ τάξης ενημερώθηκαν από το δάσκαλο της Στ1 κ. Χρήστο Γιαννόπαπα, που είναι ερασιτέχνης μελισσοκόμος και τον συμμαθητή τους Αλέξη Λιο, για τον τρόπο παραγωγής των κηρηθρών και τις χρήσεις τους.
Στη συνέχεια με τη Δ/ντρια κ. Ευαγγελία Κωστάζου χρησιμοποίησαν φύλλα κηρήθρας για την κατασκευή κεριών, τα οποία διακόσμησαν με κορδέλες, κανέλες και αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού.