3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα αναπηρίας.

Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας μέλη του “Σωματείου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας” με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές μας ανθρώπους, οι οποίοι βιώνουν μία αναπηρία, πολλές φορές αόρατη. Μίλησαν στα παιδιά, τους διάβασαν το παραμύθι “Η Σκληρή Κυρία Πλάκα”, το οποίο χάρισαν στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Επίσης έδωσαν στα παιδιά να σκάσουν μπαλόνια, τα οποία είχαν μέσα μηνύματα ευαισθητοποίησης και την αφίσα τους στην οποία θα γίνει εικαστική παρέμβαση με πλαστικά καπάκια που συγκεντρώνονται από το σχολείο.

Οι δασκάλες των τμημάτων ένταξης κ. Βασιλάκη Αγγελική, κ. Σφυράκη Γεωργία και κ. Φακούδη Ναυσικά έδειξαν σε όλους τους μαθητές video στη νοηματική και εκείνοι σχημάτισαν το όνομά τους με το δαχτυλικό αλφάβητο και έγραψαν το όνομά τους με τη γραφή Braille. Τους διάβασαν ιστορίες για παιδιά που γίνονται οι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΦΙΛΟΙ γιατί αυτό που μετράει είναι ένα χαμόγελο και μια αθώα καρδιά, συζήτησαν, προβληματίστηκαν και έπαιξαν στο πλαίσιο του βιωματικού προγράμματος “Κατανοώντας τους φίλους” της Catherine Faherty.

Οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία και ενδιαφέρον στη διαδικασία, εξέφρασαν τις σκέψεις και τις απορίες τους και συνειδητοποίησαν πως αν και όλοι είμαστε διαφορετικοί, έχουμε την ίδια ανάγκη για κατανόηση και αποδοχή από τον περίγυρό μας. Όλοι συμφώνησαν πως το δικαίωμα για μια ζωή με αξιοπρέπεια ανήκει σε όλους.

Στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης συνέβαλαν και οι γυμναστές του σχολείου μας εμπλέκοντας τους μαθητές σε παραολυμπιακά αθλήματα, όπως μπότσια, βόλεϊ καθήμενων και γκόλμπολ.


Comments are closed.