Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Τα παιδιά της περσινής και της φετινής Στ΄τάξης καλλιεργούν τον κήπο στην βορινή πλευρά του σχολείου μας. Τα φυτά κολοκύθας που φύτεψαν είχαν μεγάλη παραγωγή και οι κολοκύθες (ταμπουράδες) έγιναν γλυκές πίτες, από την κ. Κική Μεσολογγίτη, τις οποίες δοκίμασαν όλα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και δικαίωσε την προσπάθεια των παιδιών και των υπεύθυνων εκπαιδευτικών. Είναι πολύ σημαντικό να μάθουν τα παιδιά ότι η καλλιέργεια της γης και η παραγωγή τροφής έχει ζωτική σημασία για το μέλλον μας.

Συνταγή

800γρ – 1000γρ. κολοκύθα

250γρ. ζάχαρη

1 φακελάκι κανέλα

1 φακελάκι γαρίφαλο

200γρ. ελαιόλαδο

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο

6 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση

Κόβουμε την κολοκύθα και αφαιρούμε τα σπόρια. Τρίβουμε στον χονδρό τρίφτη και αφήνουμε να στραγγίσει αρκετές ώρες. Στη συνέχεια βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα. Προαιρετικά προσθέτουμε σιμιγδάλι ή τριμμένη φρυγανιά.

Αλείφουμε ένα φύλλο κρούστας με ελαιόλαδο. Απλώνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Εναλλακτικά μπορούμε να τη στρώσουμε και σαν πίτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα, για 1 ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία!


Comments are closed.