Απονομή Σημαίας  “Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου” στο σχολείο μας

Η σημαία του “Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου” θα ανεμίζει σε λίγες μέρες και στο  1ο Δημοτικό Σχολείο Χίου.  Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η εκδήλωση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), όπου  25 σχολεία πανελλαδικά βραβεύτηκαν με τη σημαία του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου.

Ένα από αυτά τα σχολεία είναι και το δικό μας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χίου  και  η σημαία αυτή είναι η επιβράβευσης της προσπάθειας, που έχει γίνει εδώ και 3 χρόνια  για το μετασχηματισμό του σχολείου μας σε Αειφόρο. Όλη  η σχολική κοινότητα (παιδιά, εκπαιδευτικοί, γονείς)  δούλεψε συλλογικά σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και φορείς για να επιτευχθεί αυτό το όραμα.

Ο μετασχηματισμός ενός σχολείου σε Αειφόρο βασίζεται στην ανάπτυξη των 8 πυλώνων  της Αειφορίας. Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις δράσεις μας:

Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη διάκριση και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε  και στο μέλλον τις δράσεις μας για την Αειφορία.


Comments are closed.