12 Μαΐου: Γιορτή της Μητέρας

Ευκαιρία να θυμηθούμε αυτές που μας έφεραν στον κόσμο και να τους δείξουμε την αγάπη μας!

Η Γιορτή της Μητέρας είναι μία ημέρα αφιερωμένη στην τιμή και την εκτίμηση της μητρότητας και γενικά των μητέρων. Στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, που φέτος είναι η 12η του μηνός.

Η Γιορτή της Μητέρας είναι μία ευκαιρία να εκφράσουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη προς τις μητέρες μας. Η σύγχρονη Γιορτή της Μητέρας έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα, όπου γιορτάζονταν η Γαία, η Μητέρα Γη και η Ρέα, γνωστή ως η «Μητέρα των Θεών». Αυτές οι γιορτές τιμούσαν τη γονιμότητα και την αναπαραγωγή, με έμφαση στη θεία και φυσική δημιουργία.

Στην Ελλάδα, η σύγχρονη μορφή της γιορτής ξεκίνησε το 1929, συνδέοντάς την με την εορτή της Υπαπαντής στις 2 Φεβρουαρίου, όπου η ορθόδοξη εκκλησία τιμά την Παναγία που πηγαίνει τον 40ήμερο Ιησού στον Ναό για ευλογία. Αυτή η παράδοση αντανακλά τον Σαραντισμό, μία πρακτική που συνεχίζουν οι χριστιανές μητέρες. Ωστόσο, από τη δεκαετία του 1960, άρχισε να ενισχύεται η γιορτή της δεύτερης Κυριακής του Μαΐου, ακολουθώντας τη δυτική παράδοση.

Για το λόγο αυτό οι μαθητές μας, με την εκπαιδευτικό των εικαστικών και τις δασκάλες τους δημιούργησαν με πολλή αγάπη χειροποίητες κάρτες και κατασκευές, για να τιμήσουν τη γιορτή της μητέρας!


Comments are closed.