Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


anapiria00004 anapiria00003

Η 3η Δεκεμβρίου θεσπίστηκε επίσημα ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1992. Δίνοντας την ευκαιρία, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία έχει στόχο να κινητοποιήσει, να ευαισθητοποιήσει αλλά και να υποστηρίξει έμπρακτα το δικαίωμα αυτών των ανθρώπων στην αξιοπρέπεια και την ευημερία.

Με αφορμή τη μέρα αυτή, στο χώρο του Σχολείου μας, με την επιμέλεια των εκπ/κών Φυσικής  Αγωγής κ. Μαίρης  Λαβίδα και κ. Ιωάννας  Νταφούλη, διοργανώθηκε εκδήλωση διάρκειας δύο διδακτικών ωρών, στην οποία οι μαθητές  της  Ε’ και Στ’ τάξης παρουσίασαν τα παρακάτω Παραολυμπιακά Αθλήματα:

  1. Βόλεϊ καθήμενων ή καθιστών και
  2. Goalball (ποδόσφαιρο για άτομα με μειωμένη όραση)

Επιπλέον προβλήθηκαν πολλά μικρής διάρκειας βίντεο,  από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, του Πεκίνου, και του Λονδίνου καθώς και οι παρακάτω ταινίες: Μπαλέτο χωρίς χέρια, η δύναμη της προσπάθειας και η αθλητική πορεία του πρωταθλητή και νυν προέδρου των Ελλήνων Παραολυμπιονικών,  Σίμου Παλτσανιτίδη.


The gallery group anap2014 is no longer available , Please reconfigure your widget/shortcode/phpcode which displays this slideshow


Comments are closed.