Μελομακάρονα…

    Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και η όρεξή μας για γλυκά μεγαλώνει! Και ποιος είναι ο πιο ειδικός, για να μας δείξει πώς φτιάχνονται; Μα φυσικά οι γιαγιάδες μας! Έτσι κι εμείς, στο Μάθημα της Φιλαναγνωσίας, καλέσαμε μια από τις γιαγιάδες της τάξης μας, για να φτιάξουμε μαζί της, μα τι άλλο;  Μελομακάρονα! Η κυρία Ευαγγελία Μισαηλίδου, ήρθε στο σχολείο μας με χαρά και μαζί με τα παιδιά, έφτιαξαν και δοκίμασαν την παρακάτω συνταγή.

 

 

 Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Ευαγγελίας

Υλικά για τη ζύμη

Υλικά για το σιρόπι

(Βράζουμε όλα τα υλικά για 8΄-10΄)

1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό

2 κουταλιές μέλι

Μισό κουταλάκι σόδα

Φλούδα  λεμονιού

2 χούφτες ψιλό σιμιγδάλι

2,5 ποτήρια ζάχαρη

Ξύσμα λεμονιού

2 ποτήρια νερό

2 ποτήρια αραβοσιτέλαιο (ή 1 αραβοσιτέλαιο και 1 ελαιόλαδο)

2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

3 κουταλιές σούπας ζάχαρη

 

3 κουταλάκια μπέικιν

 

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις  (αφαιρώ τις 2 χούφτες)

 

Λίγο καρύδι για τη μέση

 

 

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι και την πορτοκαλάδα με τη σόδα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μπέικιν, το σιμιγδάλι, το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μέτρια. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 170ο – 180ο .

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και μελώνουμε κρύα μελομακάρονα με ζεστό σιρόπι.

Καλή επιτυχία!


Comments are closed.