Παρασκευή ψωμιού

Στο πλαίσιο του προγράμματος  etwinning  με θέμα «ψηφιακά παραδοσιακά παραμύθια» τα παιδιά του Γ2, στην ώρα της φιλαναγνωσίας,  διάβασαν και επεξεργάστηκαν το παραμύθι  «Το πιο γλυκό ψωμί».

Επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου με θέμα: «Αλωνίσματα» και ετοίμασαν το παρακάτω βίντεο με θέμα: «Το ταξίδι του ψωμιού»

Στη συνέχεια έφτιαξαν το δικό τους «γλυκό ψωμί» με τη βοήθεια της γιαγιάς,  κ. Ευαγγελίας Μισαηλίδου




Υλικά για την παρασκευή ψωμιού

1800 γραμμάρια αλεύρι σιταριού

1,5 λίτρο χλιαρό νερό

Προζύμι (λίγο ζυμάρι από το προηγούμενο ζύμωμα, που έχουμε διατηρήσει στο ψυγείο)

Μισό φακελάκι μαγιά

Λίγο αλάτι

Σουσάμι για πασπάλισμα

Αν θέλουμε προσθέτουμε σπόρους που έχουμε μουλιάσει, ώστε το ψωμί μας να γίνει πολύσπορο.

Εκτέλεση

Μαλακώνουμε το προζύμι και το βάζουμε μέσα στο αλεύρι μαζί με τη μαγιά ,και το αλάτι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε καλά, ώσπου το ζυμάρι να γίνει μαλακό. Λαδώνουμε 3 φόρμες, (ή ένα ταψί) βάζουμε μέσα το ζυμάρι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180Ο  βαθμούς για 45΄λεπτά ως 1 ώρα.


Comments are closed.