Γνωριμία με τη συγγραφέα κ.Φρόσω Χατόγλου- 1η έκθεση βιβλίου στο σχολείο μας

H Φρόσω Χατόγλου έκανε παιδαγωγικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, καθώς και φιλολογικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το 1979 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο «Καλημέρα, ειρήνη!» το οποίο έχει κάνει 14 εκδόσεις και βραβεύτηκε από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών. Έχει εκδόσει δεκατέσσερα βιβλία μερικά από τα οποία έχουν μεταφραστεί στη Ρωσία και τη Βουλγαρία. Παραμύθια της έχουν γυριστεί σε κινούμενα σχέδια από τη φιλανδική τηλεόραση και προβλήθηκαν σε πολλές χώρες. Επί σειρά ετών υπήρξε σεναριογράφος παιδικών εκπομπών της  ελληνικής τηλεόρασης.
Έργα της περιλαμβάνονται στο Ανθολόγιο του ΥΠΕΠΘ για το Νηπιαγωγείο και αλλού. Ποιήματά της έχουν μελοποιήσει ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Θανάσης Γκαϊφίλιας.
Ασχολείται 25 χρόνια με το κουκλοθέατρο: δίνει παραστάσεις, γράφει βιβλία και διδάσκει σε επιμορφωτικά σεμινάρια.
Υπηρετεί στη Δημόσια Εκπαίδευση ως Γραμματέας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης Χίου.
Το 2005 τιμήθηκε από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με το «Βραβείο διδασκάλου που εργάστηκε για την προώθηση της φιλαναγνωσίας».

         Την ευχαριστούμε πολύ που επισκέφθηκε το σχολείο μας και τη γνωρίσαμε!

Την ίδια μέρα  πραγματοποίηθηκε η πρώτη  έκθεση βιβλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.Τα παιδιά ήρθαν ξανά σε επαφή με τον όμορφο κόσμο του βιβλίου και διάλεξαν τους καινούριους λογοτεχνικούς τους φίλους.

  SAM_7303     SAM_7304


Comments are closed.