Το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού στο Κάστρο της Χίου

Την Τρίτη 25 Μαΐου, τρεις ομάδες αποτελούμενες από παιδιά της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, οι Ιουστινιανοί, οι Κομνηνοί και οι Παλαιολόγοι πήραν μέρος στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού στο Κάστρο της Χίου.

Κάθε ομάδα έπαιρνε μία χρονοκάψουλα από τη χρονομηχανή που υπήρχε στην κεντρική πλατεία του Κάστρου. Μέσα στη χρονοκάψουλα υπήρχε ένας γρίφος, ο οποίος σε οδηγούσε στο μνημείο, που έπρεπε να υλοποιήσεις μία δράση. Με αυτό τον τρόπο κατάφερνες να μαζεύεις γρανάζια, για να βοηθήσεις την  Άννα την Κομνηνή να επισκευάσει τη χρονομηχανή της και να μπορέσει να επιστρέψει στη μητέρα της. Η πιο γρήγορη ομάδα, που θα περνούσε από όλους τους σταθμούς – μνημεία και θα μάζευε όλα τα γρανάζια, θα κέρδιζε  το κλειδί του Κάστρου.

Με ομαδικό πνεύμα και άριστη συνεργασία οι Κομνηνοί και οι Ιουστινιανοί μάζεψαν όλα τα γρανάζια, αλλά τερμάτισαν δεύτεροι μιας και η ομάδα Ταλίμι αποδείχτηκε γρηγορότερη.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Ανατολή Βροχαρίδου υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου που οργάνωσαν αυτό το καταπληκτικό εκπαιδευτικό παιχνίδι και μας χάρισαν μια αξέχαστη εμπειρία!

 


Comments are closed.