Επίσκεψη συγγραφέα στο σχολείο μας

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου, οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν  από κοντά τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κα Παναγιώτα Πλησή. Η συγγραφέας επισκέφθηκε το σχολείο μας δύο μέρες, στις 11 και 12 Απριλίου, καθώς  όλοι οι μαθητές είχαν μελετήσει τα βιβλία της και ήθελαν να τη γνωρίσουν. Τα παιδιά την υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά και παρουσίασαν τις εργασίες, που είχαν εμπνευστεί από τα βιβλία της. Η συγγραφέας απάντησε πρόθυμα σε όλες τις ερωτήσεις- απορίες των μαθητών και στη συνέχεια με την καθοδήγηση της υποδύθηκαν ρόλους, προβληματίστηκαν, συζήτησαν  και διασκέδασαν. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία.

Το σχολείο μας ευχαριστεί την κα Παναγιώτα Πλησή για την  επίσκεψη και την  παρουσία της, καθώς και τον Σύλλογο Γονέων, που κάλυψε τη δαπάνη μετακίνησης της συγγραφέως.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΛΗΣΗ

Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΛΗΣΗ γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει κάνει παιδαγωγικές σπουδές στην Ελλάδα και στην Κύπρο και έχει παρακολουθήσει μαθήματα θεάτρου στην Αθήνα. Εργάστηκε ως δασκάλα σε δημόσια δημοτικά σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου. Έχει βραβευτεί τρεις φορές με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας της Κύπρου, με τον Έπαινο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, ενώ βιβλία της έχουν συμπεριληφθεί στη Μικρή Λίστα Βραβείων των περιοδικών «Διαβάζω» και «Ο Αναγνώστης». Από το 2014 ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή και είναι εισηγήτρια σε σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και φοιτητές. Τα βιβλία της ΚΛΕΦΤΗΣ ΟΝΕΙΡΩΝ, Η ΤΕΜΠΕΛΟΠΟΛΗ ΠΟΛΗ ΠΟΛΗ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΡΑΣ, ΣΟΥ ΛΕΩ!, ΜΑ, ΜΠΑΜΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ! κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κέδρος. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το πρώτο από μια σειρά βιβλίων για τον αυτισμό, ενώ από τις Εκδόσεις Anicia το πρώτο της μεταφρασμένο βιβλίο Non sono un mostro ti dico!Επίσης, από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία της ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΜΑΜΑ; και Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ.


Comments are closed.