Γ΄ ΤΑΞΗ 2019-2020

ΓΛΩΣΣΑ – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Μένουμε σπιτάκι και για να μην ατονήσει το χεράκι, παίξε κι ένα παιχνιδάκι, να ακονίσεις και το μυαλουδάκι…

 

Δραστηριότητα 1η

Πατώντας πάνω στους δύο μπλε συνδέσμους θα μεταφερθείς σε έναν κόσμο όπου τα Μαθηματικά γίνονται παιχνίδι. Εξασκήσου όσο θες στους πολλαπλασιασμούς και στις διαιρέσεις παίζοντας με συναρπαστικά παζλ. Κάθε φορά που θα βρίσκεις το αποτέλεσμα θα μεταφέρεις το κομμάτι του παζλ στη θέση του αριθμού που βρήκες. Σύντομα μια μοναδική εικόνα θα σχηματιστεί μπροστά σου. Μην ξεχάσεις στα δεξιά της οθόνης σου έχεις τους αριθμούς μέχρι το 12 για να επιλέξεις εσύ κάθε φορά με ποιον θα παίξεις… Καλή διασκέδαση!!!

https://www.mathplayground.com/puzzle_pics_multiplication.html

https://www.mathplayground.com/puzzle_pics_division.html

 

Δραστηριότητα 2η

Θυμήσου τις μαγικές λέξεις «χθες συνέχεια» και «χθες για μια στιγμή» και βοήθα τους δύο φίλους του παιχνιδιού να ξεκαθαρίσουν λίγο το τοπίο με τον Παρατατικό και τον Αόριστο! Εσύ είμαι σίγουρη δε θα δυσκολευτείς καθόλου και θα καταφέρεις να βοηθήσεις και αυτούς τους δύσμοιρους που τα μπερδεύουν!

http://inschool.gr/G3/LANG/RHMATA-XRONOI-AORISTOS-PARATATIKOS-PRAC-G3-LANG-MYtriviaGROR-1410252301-tzortzisk/index.html

 

Δραστηριότητα 3η

Γίνε άσσος στην ορθογραφία παίζοντας με τη Μου τη μαϊμού! Πάτησε πάνω στις σωστές λέξεις μέχρι να φτάσεις στην κορυφή και να της δώσεις την μπανάνα! Το παιχνίδι ξεκινά από το πρώτο σκαλί και απαντώντας σωστά ανεβαίνεις προς τα πάνω! Μην την αφήσεις νηστική, βάλε τα δυνατά σου!

http://inschool.gr/G3/LANG/Z-XIONI-POLH2-ORTHO-PRAC-G3-LANG-MYchooseMonk-1411191100-tzortzisk/index.html

 

 

ΑΓΓΛΙΚΑ

Θα μπείτε στην σελίδα του ΠΕΑΠ: http://rcel.enl.uoa.gr/peap, η οποία έχει το υλικό το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο και χρησιμοποιούμε στο σχολείο. Θα κάνετε εγγραφή ως γονέας με δικό σας κωδικό και θα χρησιμοποιείτε τη «Γωνιά του γονιού» για να βρίσκετε εκπαιδευτικό υλικό αντίστοιχο με τη τάξη του παιδιού σας.

Για τη Γ΄ τάξη υπάρχουν γραπτές ασκήσεις ανάλογα με την ύλη που έχουν ήδη διδαχθεί τα παιδιά στο σχολείο.

Εναλλακτικά μπορείτε να δείτε τα παρακάτω αγγλικά τραγουδάκια στο youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=h4eueDYPTIg

https://www.youtube.com/watch?v=71hqRT9U0wg

https://www.youtube.com/watch?v=D0Ajq682yrA https://www.youtube.com/watch?v=SLZcWGQQsmg

Ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και σύντομα να βρεθούμε πάλι στο σχολείο μας!

 

ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

Παίζουμε με την προπαίδεια; 

Κάνε κλικ στην παρακάτω ιστοσελίδα και διάλεξε με ποια προπαίδεια θέλεις να παίξεις! https://www.stintaxi.com/epsilonnu972tauetataualpha-42.html  

 
Μπορείς να φέρεις σε πέρας κάθε αποστολή; 

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Καλησπέρα, αγαπημένα μου παιδιά. Να ξέρετε ότι μου λείπετε πολύ.!   Η πρώτη μας <<συνάντηση>> είναι ήδη online. Η τάξη μας στο η-τάξη είναι έτοιμη άλλα επειδή το σύστημα υπολειτουργεί, αποφάσισα να ανεβάζω video στο κανάλι μου στο youtube. Κάθε βδομάδα θα ανεβάζω ασκήσεις. Για να δείτε το πρώτο μάθημα ακολουθήστε τους δυο παρακάτω συνδέσμους. Παρακαλώ με προσοχή και επίβλεψη γονέα γιατί υπάρχουν διαφημίσεις του youtube. Στην περιγραφή του βίντεο θα υπάρχουν οδηγίες με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε μετά την παρακολούθηση τους. 

 
Για οποιαδήποτε ερώτηση επικοινωνήστε μαζί μου στο kolezieri@gmail.com.

 
 Πληροφορίες που χρειαζόμαστε: 

α) 3 Μαγικά Π = Ποιος? Που? Πότε? β) Οι ήρωες από το Πευκάκι μας 1.πευκάκι με πευκοβελόνες, 2.πευκάκι μόνο με τα κλαδιά του 3. νεράιδα 4. πευκάκι με γυάλινα φύλλα 5..άνεμος 6.πευκάκι με πράσινα πλατιά φύλλα 7. κατσίκες 8. πολύχρωμα δεντράκια  

γ)  Η περίληψη της ιστορίας μας

Ήταν ένα Πευκάκι που δεν του άρεσαν τα φύλλα του και ήταν πολύ λυπημένο.  Το βράδυ ήρθε η νεράιδα.. έκανε τα μαγικά της.  Το επόμενο πρωί όταν το Πευκάκι άνοιξε τα μάτια του είχε χρυσά φύλλα.  Ήταν πάρα μα πάρα πολύ χαρούμενο.  Μέσα στην πολύ χαρά του δεν πρόσεξε ότι στα δίπλα δέντρα κρυμμένοι ήταν δύο κλέφτες.  Η λάμψη των φύλλων τράβηξε τους κλέφτες.  Πολύ γρήγορα έκλεψαν τα φύλλα από τον ήρωα μας . Το Πευκάκι μας έμεινε με τα κλαδιά τού..  Πολύ πολύ στεναχωρημένος. Έκλαψε και το πήρε ο ύπνος… το βράδυ εμφανίστηκε η νεράιδα μας.  Το επόμενο πρωί όταν ο ήρωας μας άνοιξε τα μάτια του.. ενθουσιάστηκε με τα γυάλινα φύλλα του. Ήταν το πιο χαρούμενο πλάσμα του δάσους. Όμως από την πολύ χαρά του δεν παρατήρησε ότι ο άνεμος είχε αρχίσει να δυναμώσει… ξαφνικά φύσηξε ένας πολύ δυνατός αέρας και έριξε και έσπασε όλα τα φύλλα από το Πευκάκι… το βράδυ ήρθε η νεράιδα.  Το επόμενο πρωί ο ήρωας μας είχε τα φύλλα που ήθελε πάντα.. πράσινα πλατιά.  Ήταν το πιο ευτυχισμένο πλάσμα στο κόσμο. Μέσα στην πολύ χαρά του όμως δεν είδε ότι ο θάμνος διπλά του είχε αρχίσει να κουνιέται… πετάχτηκε ένα κοπάδι από πολύ πεινασμένες κατσίκες .. που όρμησαν στον ήρωα μας και του έφαγαν όλα τα φύλλα του. Το Πευκάκι μας έκλαψε και το πήρα ο ύπνος.  Το βράδυ ήρθε η νεράιδα.  Το επόμενο πρωί κάτι παράξενο αντίκρισε ο ήρωας μας. Είχε πίσω τα δικά του φύλλα.  Αφού σκέφτηκε .. κατάλαβε γιατί η νεράιδα του έδωσε όλα αυτά τα φύλλα.  Ήθελε να το κάνει μα καταλάβει ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί.. Και υπέροχοι.. Το κάθε πλάσμα για το δικό του λόγο. 

 
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

 
Λοιπόν παιδάκια, οι παρακάτω ασκήσεις είναι για σάς. Σίγουρα δεν θα έχετε κάποια από τα υλικά που χρειάζονται και για το λόγο αυτο είναι προσαρμοσμένες ώστε να μπορούν να γίνουν σχεδόν  από όλους και χωρίς πολλές υλικές απαιτήσεις. Η βοήθεια ενός μεγάλου όμως είναι σχεδόν απαραίτητη. 

 
Ελπίζω να περάσετε όμορφα και δημιουργικά το χρόνο σας.

 
Καλή δημιουργία!

 
 
 
Εισαγωγή ( προβληματισμός)

 
Τίτλος θέματος: "Σκιές"

 
Κλείνουμε όλα τα φώτα και με ένα φακό ή μια μικρή λάμπα φεγγουμε σε ένα τοίχο. Βάζοντας το χέρι μας μπροστά από την πηγή του φωτός δημιουργούμε και πειραματιζόμαστε με τις σκιές που δημιουργούν τα χέρια μας.

 
Ασκήσεις:

 
• Τοποθετούμε διάφορα αντικείμενα επάνω σε ένα χαρτί. Με το φακό μας τα φωτίζουμε και σχεδιάζουμε με ένα μολύβι τις σκιές. Έπειτα χρωματίζουμε την κάθε μια. Προσέχουμε να έχουμε διάφορα σχήματα καθώς και διαφορετικά χρώματα ώστε να δημιουργούμε ένα ενδιαφέρον σύνολο. Η ίδια άσκηση μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας κόλλα αντί για χρώμα και έπειτα κολλώντας οτιδήποτε βρούμε.

 
• Τεντώνουμε ένα σεντόνι σε δύο καρέκλες και δημιουργούμε ένα θέατρο σκιών. Παρουσιάζουμε τις σκιές μας με αυτοσχεδιασμούς ή φτιάχνουμε μια μικρή ιστορία.

 

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Αγαπημένοι μας μαθητές, σας καλωσορίζουμε στον νέο τρόπο επικοινωνίας και συνεργασίας που θα έχουμε για το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι συνθήκες αυτή τη στιγμή επιβάλλουν επικοινωνία μόνο εξ αποστάσεως, για να είμαστε το δυνατό περισσότερο ασφαλείς. Ζούμε δύσκολες μέρες αλλά δεν πτοούμαστε και θα προσπαθήσουμε μαζί να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Έτσι λοιπόν, και το δικό μας το μάθημα θα γίνεται εξ αποστάσεως. Είναι κάτι καινούργιο για όλους μας, πιστεύω όμως, ότι με καλή διάθεση, συνεργασία, κατανόηση και αλληλοβοήθεια, θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Να  τονώσουμε τη φυσική μας κατάσταση και την ψυχολογία μας κατά την παραμονή μας στο σπίτι. Θα σας δίνουμε ανά τακτά διαστήματα ιδέες για παιχνίδι και κίνηση που τόσο το έχετε ανάγκη!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1η

Γυμναστική  σε περιορισμένο χώρο (δωμάτιο, αυλή) για ενδυνάμωση όλου του σώματος. Μπορείτε να εκτελέσετε τις ασκήσεις  με τα αδέλφια ή τους γονείς σας!

Διάρκεια 21 min

Πατήστε εδώ  

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 2η

Μ΄ ένα μεγάλο χάρακα ή με μια ξύλινη κουτάλα και πλαστικά πιάτα φτιάχνουμε ρακέτες. Μπορούμε να βάλουμε δύο πιάτα  για να έχουν βάρος. Έτσι παίζουμε στο σπίτι ένας εναντίον ενός ή δύο εναντίον δύο τένις, βάζοντας για φιλέ ένα σχοινί  ή μια κορδέλα ή ό,τι άλλο θέλουμε. Έχουμε δικαίωμα δύο συνεχόμενων επαφών με το μπαλόνι. Ακόμη πιο εύκολα χρησιμοποιούμε για ρακέτα μια Μυγοσκοτώστρα!

FA00003FA00004

 

 

 

 

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 3η       

Τώρα με το φιλέ έτοιμο μπορούμε να παίξουμε και Βόλλευ ένας εναντίον ενός ή δύο εναντίον δύο, ας  πούμε μπαμπάς και κόρη εναντίον μαμάς-γιου! Επιτρέπονται δύο συνεχόμενες επαφές αν είμαστε  ένας εναντίον ενός.

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 4η  

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Στο σπίτι  είναι ιδανικό να ξαναθυμηθείτε και να χορέψετε χορούς που μάθαμε στο σχολείο.

Βάλτε δυνατά την μουσική και χορέψετε μαζί με όλη την οικογένεια.

  1. Παλαμάκια εδώ (απλή διδασκαλία με μέτρημα και μουσική από καθηγητή Φυσικής Αγωγής)
  2. Χασάπικο γρήγορο εδώ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 5η

Παίξετε με κάποιο μέλος της οικογένειας μια διαφορετική τρίλιζα

Πατήστε εδώ

Μπορείτε εκτός από την κλασσική σανίδα που δείχνει στο βίντεο, να στηρίζεστε στα γόνατα.

ΚΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!

Διαβάστε τις οδηγίες που μας δίνει το Υφυπουργείο Αθλητισμού για να έχουμε ΟΛΟΙ καλή Υγεία!

FA00001

 

 

 

 

 

 

 Comments are closed.