Α΄ ΤΑΞΗ 2014-2015

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :"ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ-ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"(Α1)

 

 

Πρόγραμμα eTwinning- Ο τόπος μου: ‘’Ας γνωρίσουμε την Ελλάδα’’

Ήθη και έθιμα

Τα παιδιά από το Α1 αναβίωσαν το  πολύ παλιό έθιμο του Κλήδονα  μιας και το καλοκαίρι έφτασε για να παρουσιάσουν στα συνεργαζόμενα σχολεία. Επίσης χόρεψαν το παραδοσιακό ‘’δετό’’ χορό. Ας παρακολουθήσουμε το σχετικό βιντεάκι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Καλό καλοκαίρι από την Α΄τάξη

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου “τα τρία μικρά λυκάκια” του Ευγένιου Τριβιζά επισκέφτηκαν το σχολείο μας.Ta παιδιά της Α΄ τάξης με την παράστασή τους σκόρπισαν κέφι και γέλιο σε μεγάλους και μικρούς. Ο Ρούνι και η παρέα του εύχονται σε όλους σας καλό καλοκαίρι !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

TA ΠΑΙΔΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΤΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Τα παιδιά από το Α1 με την καθοδήγηση της δασκάλας των εικαστικών κυρίας Ειρήνης Ανδρούτσου πήραν μέρος στο διαγωνισμό της UNICEF “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου”. Οι μικροί μαθητές απέδειξαν σε όλους μας πόσο ‘’ενεργοί πολίτες’’ είναι.

Μπράβο σας παιδιά  και συνεχίστε την προσπάθειά  σας για ένα καλύτερο κόσμο.

unicef20152

unicef20151

 

 

 

 

 


Πρόγραμμα eTwinning – Ο τόπος μα: Ας γνωρίσουμε την Ελλάδα

Παρουσίαση του τόπου μας στα άλλα συνεργαζόμενα σχολεία

Στο  βίντεο που ακολουθεί θα δείτε την πόλη μας τη Χίο, που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού μας .  Επίσης προβάλλοντα πληροφορίες και κάποια από τα αξιοθέατα του νησιού .Η παρουσίαση έχει γίνει μέσα από τα μάτια των μικρών  μαθητών της Α΄1 τάξης του σχολείου μας. Ελπίζουμε να την απολαύσετε!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ

Σας περιμένουμε να αποχαιρετήσουμε τη σχολική χρονιά με την παιδική μας παράσταση “ Ta τρία μικρά λυκάκια ”  του Εuγένιου Τριβιζά, την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 9 το πρωί στο χώρο του σχολείου μας.

Οι μαθητές της Α΄τάξης

H πρόσκλησή μας

 


Επίσκεψη νηπίων στο σχολείο μας

Στο  πλαίσιο του προγράμματος για την ομαλή μετάβαση των παιδιών του νηπιαγωγείου στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού, μας επισκέφθηκαν τα παιδιά από το 7ο και το 11ο νηπιαγωγείο  Χίου. Οι μαθητές της Α΄ Τάξης υποδεχτήκαμε  με πολλή αγάπη τους μικρούς μας φίλους. Τους  ξεναγήσαμε στους χώρους του σχολείου, τους δείξαμε τις τάξεις μας και τα  βιβλία μας, συνεργαστήκαμε, παίξαμε  και διασκεδάσαμε. Στο τέλος  της επίσκεψης ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβρη !

 

 

 

 

 


Πρόγραμμα  “E Τwinning”-Ο  τόπος μας: Ας γνωρίσουμε την Ελλάδα

Tηλεδιάσκεψη των 4 συνεργαζόμενων σχολείων

Το μήνα Απρίλιο  πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των 4 συνεργαζόμενων σχολείων και μιλήσαμε για τα έθιμα του Πάσχα. Στο βίντεο που ακολουθεί  θα δείτε  τους μαθητές της  Α1  τάξης του σχολείου μας να μιλάνε για το Ρουκετοπόλεμο  στο Βροντάδο της Χίου.

 

 

 

 

 


Πρόγραμμα  eΤwinning -Ο τόπος μας: Ας γνωρίσουμε την Ελλάδα

Δραστηριότητες γνωριμίας με τα άλλα σχολεία

Στο πλαίσιο του προγράμματος "eTwinning", ο μήνας Φεβρουάριος αφιερώθηκε στην παρουσίαση του σχολείου μας και των μαθητών μας. Συγκεκριμένα στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πληροφορίες για το 1ο  Δ.Σ Χίου ,τους χώρους του και διάφορες εκδηλώσεις των μαθητών μας. Επίσης προβάλλεται η τάξη μας το ¨Α1¨ καθώς και στιγμιότυπα από την καθημερινότητα μας. Τέλος θα γνωρίσετε κάθε μαθητή του τμήματος ξεχωριστά.

 

 

 

 

 

 

 

 Comments are closed.