Περιβαλλοντική εκδρομή της ΣΤ’ τάξης στην Κρήτη

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης συμμετείχαν φέτος στο Δίκτυο “Τουρισμός και Περιβάλλον” το οποίο οργανώνεται από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών – Ρούβα – Γουβών στο Ηράκλειο της Κρήτης. Συγκεκριμένα ασχοληθήκαμε με τον τουρισμό στη Χίο πραγματοποιώντας πρόγραμμα με τίτλο “Χίος – ένας αναδυόμενος τουριστικός προορισμός.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, είχαμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε το Ηράκλειο της Κρήτης και να συμμετέχουμε από κοντά σε δράσεις του παραπάνω ΚΕΠΕΑ αλλά και του ΚΕΠΕΑ Ανωγείων, όπου παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα “Ανακαλύψτε το Φυσικό Πάρκο του Ψηλορείτη”.

Παράλληλα, μας δόθηκε η ευκαιρία να θαυμάσουμε σημαντικότατα μνημεία, μουσεία και τοποθεσίες του Ηρακλείου και να ζήσουμε μοναδικές εμπειρίες.

Αναλυτικά, επισκεφτήκαμε κατά σειρά τα εξής:

Μουσείο “Λυχνοστάτης”

CRETAquarium Θαλασσόκοσμος

Κρήνη Μοροζίνι

Λόντζια

Βασιλική Αγίου Μάρκου

Αρχάνες (παραδοσιακό χωριό)

Οινοποιείο Λυραράκη

Ενετικό φρούριο Rocca a Mare

Ανώγεια

Εκτροφείο σαλιγκαριών

Τάφος Ν. Καζαντζάκη

Άγιος Μηνάς

Άγιος Τίτος

Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού

Αρχαιολογικό μουσείο

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Τα παιδιά έδειξαν ωριμότητα και υπευθυνότητα και εκπροσώπησαν άξια το σχολείο μας και το νησί μας. Ήταν σίγουρα μία σημαντική εμπειρία για τη ζωή τους, καθώς είδαν μέρη και συμμετείχαν σε δράσεις που ελάχιστοι θα είχαν την ευκαιρία. Επιπλέον, έζησαν 4 ημέρες μακριά από τις οικογένειές τους, δείχνοντας ότι μπορούν σε μεγάλο βαθμό να συντηρούν και να φροντίζουν τον εαυτό τους.


Comments are closed.