Σε Περίπτωση Θετικού Κρούσματος

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές υποχρεούνται να κάνουν 5 τεστ εβδομαδιαίως ως εξής: 2 rapid test και 3 σελφ τεστΔηλαδή κάθε μέρα τεστ! Τα rapid θα παρεμβάλλονται ανάμεσα στα σελφ τεστ. Υπόψη ότι τεστ θα γίνονται και τα Σαββατοκύριακα αν πχ το θετικό κρούσμα πέσει την Πέμπτη. Ούτως ή άλλως τα τεστ γίνονται στο σπίτι και είναι υποχρέωση των γονέων να τα διενεργούν στα παιδιά. Τα φαρμακεία στην περίπτωση αυτή θα χορηγούν επιπλέον σελφ τεστ με τη βεβαίωση που θα δίνουμε από το σχολείο. Με την ίδια βεβαίωση θα γίνονται και τα δωρεάν rapid test στις δημόσιες δομές ή με ίδια έξοδα σε ένα φαρμακείο. Σε περίπτωση κρούσματος σε ένα τμήμα θα δίνονται συγκεκριμένες οδηγίες από τη Δνση του σχολείου προς τους γονείς του τμήματος μέσω e-mail, που θα αναφέρονται αναλυτικά στην πορεία των τεστ που θα γίνουν.

β. Οι εμβολιασμένοι μαθητές υποχρεούνται να κάνουν 3 σελφ τεστ εβδομαδιαίως (δηλ. 1 παραπάνω απ` ότι συνήθως κάνουν) και η προμήθεια αυτών γίνεται από τα φαρμακεία (δωρεάν) όπως ελέχθη προηγουμένως.

γ. Οι εκπαιδευτικοί, αν μεν είναι εμβολιασμένοι, θα κάνουν και αυτοί 3 σελφ τεστ εβδομαδιαίως, (δωρεάν) όπως ελέχθη πριν, αν είναι όμως ανεμβολίαστοι υποχρεούνται να κάνουν 4 rapid test και 1 σελφ τεστ εβδομαδιαίως με ίδια έξοδα.

Κατά τα άλλα εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική μάσκα σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους, με εξαίρεση την ώρα της γυμναστικής και την ώρα του φαγητού. Επίσης όλες οι εκδρομές αναστέλλονται. Τα διαλείμματα θα συνεχίσουν να γίνονται εκ περιτροπής (μεγάλες και μικρές τάξεις διαφορετικές ώρες). Λέμε πάντοτε στα παιδιά να έχουν επιπλέον μάσκες μια και το σχολείο δεν χορηγεί.

Θερμή παράκληση να τηρηθούν με ευλάβεια τα παραπάνω μέτρα και κυρίως να γίνονται τα τεστ στο σπίτι με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί δεν έκανε τεστ που υποχρεούται να κάνει θα ειδοποιούμε το γονέα χωρίς αναβολή να παραλάβει το παιδί από το σχολείο. 

Η πραγματοποίηση των διαγνωστικών τεστ είναι  μια πράξη ευθύνης που πρέπει να μεταφέρουμε και στα παιδιά και μάλιστα από τις πιο σπουδαίες! Αναλογιστείτε τι κακό μπορεί να προκύψει από μια ανευθυνότητα και μια ολιγωρία….δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες στο σχολείο τέτοιων ιστοριών έλλειψης ευθύνης εκ μέρους λίγων (ευτυχώς) γονέων. Τα παιδιά, μας λένε πάντα την αλήθεια αν έγινε ή όχι το τεστ στο σπίτι! Ας φροντίσουμε να είμαστε όλοι συνεπείς σε αυτή την υποχρέωση μιας και όλοι πλέον (εκπαιδευτικοί και μαθητές) οφείλουμε να κάνουμε τα διαγνωστικά τεστ πολύ τακτικά, άσχετα από τον εμβολιασμό μας ή μη.


Comments are closed.