2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Σαν σήμερα, στις 2 Απριλίου, γεννήθηκε ο μεγαλύτερος παραμυθάς όλων των εποχών, ο  Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Προς τιμή του, η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, καθιέρωσε την ημέρα αυτή ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

«Το ασχημόπαπο», «Η μικρή γοργόνα», «Το μολυβένιο στρατιωτάκι», «Η Βασίλισσα του χιονιού», «Η Τοσοδούλα» και «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», είναι μερικά μόνο από τα πολλά βιβλία που έχει γράψει ο μεγάλος παραμυθάς, με τα περισσότερα να έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 150 γλώσσες.

Χάρη στον σπουδαίο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σήμερα γιορτάζουν τα παραμύθια, οι παραμυθάδες όλου του κόσμου, οι εικονογράφοι και οι ήρωες των παραμυθιών. Σήμερα γιορτάζει η αγάπη για τα παραμύθια. Τα βιβλία  που μιλούν στην καρδιά των παιδιών, που μαγνητίζουν όσο τίποτα άλλο την προσοχή και εξιτάρουν τη φαντασία τους.

Ας μαγευτούμε όλοι μας από την αστερόσκονη των παραμυθιών. Με το «μια φορά κι ένα καιρό» ας γίνουμε και πάλι παιδιά. Με την «κόκκινη κλωστή δεμένη» ας ταξιδέψουμε σε κόσμους μαγικούς. Ας γνωρίσουμε τους ήρωες που «δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν» για να νικήσει τελικά το καλό. Ας πάρουμε θάρρος και δύναμη με το «έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…». Γιατί τα παραμύθια έχουν πάντα ένα ωραίο τέλος για να ομορφαίνουν τη ζωή και να γλυκαίνουν τις ψυχές μας.

Στο σχολείο μας θα πραγματοποιηθούν δράσεις, για να γιορτάσουμε την μέρα αυτή, την 3η εβδομάδα του Απριλίου.

Πηγή: alfavita.gr


Comments are closed.