
Χριστουγεννιάτικη γιορτή
Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, οι μαθητές της Β΄ τάξης παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Ο Αϊ Βασίλης μετακόμισε και?το ?ριξε στον ύπνο!» στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου. Ερμήνευσαν όμορφα τους ρόλους τους, τραγούδησαν, χόρεψαν και δημιούργησαν ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο κλίμα.
Ευχόμαστε ευτυχισμένο το νέο έτος!




Κάλαντα από τους μαθητές της ΣΤ? τάξης
Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, μετά τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Β? τάξης, οι μαθητές μας, μαζί με τους δασκάλους τους, την διευθύντρια και φυσικά την κυρία Τούλα την μουσικό μας, βγήκαν στο κέντρο της πόλης για να τραγουδήσουν και να ψάλλον τα κάλαντα.
Πρώτη στάση ήταν η Απλωταριά και ακολούθησαν η κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο και η Περιφέρεια. Οι μαθητές μας το χάρηκαν και έλαβαν συγχαρητήρια και ευχές από όσους μας άκουσαν.
Αυτή η δράση ήταν στα πλαίσια της εξωστρέφειας του σχολείου μας προς την κοινωνία.
Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!










Ας μιλήσουμε για τη φιλία…
Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου , η κα. Μαρία Καλογεράκη και η κα. Γεωργία Πιέτρη, η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός της ΕΔΥ του σχολείου μας επισκέφθηκαν την Ε΄ τάξη, που στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Ευ ζην» των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, ασχολείται με το θέμα της φιλίας. Συζήτησαν με τους μαθητές, που έθεσαν τους προβληματισμούς τους για τις σχέσεις με τους φίλους τους κι αντάλλαξαν απόψεις υπογραμμίζοντας την αξία της φιλίας στη ζωή των ανθρώπων. Τις ευχαριστούμε πολύ!






Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες στο μάθημα των γαλλικών
Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς
Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, η Ε΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς. Εκεί μας υποδέχθηκε θερμά ο ιδρυτής του κ. Ιωάννης Κολλιάρος.
Το μουσείο ξεκίνησε τη λειτουργεία του το 1995. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, καθώς διαθέτει περισσότερα από 5.000 εκθέματα (δωρεές από όλα τα μέρη της Χίου). Ο χώρος του μουσείου αναπαριστά ένα μικρό παραδοσιακό χωριό με σπίτι, τσαγκαράδικο, ραφτάδικο, «ατσιγγαναριό» (σιδηρουργείο), καφεκουρείο, αλευρόμυλο, μαραγκούδικο, παπλωματάδικο, αλώνι, χωράφι?
Αυτή η επίσκεψη θα μας μείνει αξέχαστη !









3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, όλη η εβδομάδα που πέρασε ήταν αφιερωμένη σε δράσεις, που σκοπό είχαν την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την ενσυναίσθηση.
Είδαμε αγωνίσματα από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Κάναμε δράσεις για άτομα με μειωμένη όραση και παίξαμε goalball.



Παίξαμε boccia και sitting volleyball.


Τέλος, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας μέλη του ?Σωματείου Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Χίου? με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές μας ανθρώπους, οι οποίοι βιώνουν μία αναπηρία, πολλές φορές αόρατη. Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Σταμάτης Κλουμάσης, η κα Πόπη Κυκιανή, η κα Κατερίνα Χούλη και ο κ. Γιώργος Αγορής ενημέρωσαν τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας για την πάθησή τους. Τους έδωσαν να σκάσουν μπαλόνια, τα οποία μέσα είχαν μηνύματα ευαισθητοποίησης και έγιναν αφορμή διαλόγου. Στο τέλος τους παραδόσαμε τα καπάκια που είχαμε συγκεντρώσει από τον Σεπτέμβριο και υποσχεθήκαμε να μαζέψουμε ακόμα περισσότερα μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.
Η δράση ολοκληρώθηκε με έναν αγώνα “βόλεϊ καθήμενων” ανάμεσα στα δύο τμήματα της ΣΤ΄ τάξης.

Πρόσκληση για τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Συλλόγου Γονέων Και Κηδεμόνων
Χριστουγεννιάτικες κατασκευές
1ο Δημοτικό Σχολείο – Εξεταστικό κέντρο διπλωμάτων DELF ? DΑLF ? SORBONNE
Βράβευση στον χορό
Συγχαρητήρια στη μαθήτρια του Ε΄ 1 τμήματος του σχολείου μας, Μαριάνθη Γαρρή, για τη συμμετοχή της στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορού Latin και την κατάκτηση της 2ης θέσης.
Της ευχόμαστε να έχει πάντα επιτυχίες και παγκόσμιες βραβεύσεις!








































