Επίσκεψη στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «Αλήθεια» και στον σταθμό της ΔΕΗ

Την Τρίτη 4 Ιουνίου, η Ε΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Αρχικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «Αλήθεια». Εκεί, ξεναγήθηκαν στο στούντιο της τηλεόρασης, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του σταθμού και συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή.

 Στη συνέχεια, ακολούθησε η επίσκεψη στον Αυτόνομο Σταθμό Παραγωγής της ΔΕΗ Χίου. Τα παιδιά οδηγήθηκαν στο κέντρο ελέγχου του σταθμού, όπου γίνεται η διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του δικτύου στα νησιά της Χίου, των Οινουσσών και των Ψαρών και ενημερώθηκαν για τη συνεισφορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην παραγωγή του ρεύματος. Φορώντας ειδικό εξοπλισμό προστασίας, είδαν μηχανές μεγάλης ισχύος σε λειτουργία, πλατφόρμες ελέγχου των μηχανών, αλλά και τα μέλη του σταθμού εν ώρα εργασίας.

Οι μαθητές έφυγαν ενθουσιασμένοι από τη σημερινή εκδρομή, καθώς είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν δύο διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους  και να μάθουν πολλά.

Ευχαριστούμε το προσωπικό του σταθμού «Αλήθεια» και του σταθμού της ΔΕΗ για τη φιλοξενία και την εποικοδομητική ξενάγηση!


Comments are closed.