Πασχαλινές δημιουργίες του Ε2

       Το Πάσχα πλησιάζει και εμείς στο Ε2 ,την τελευταία εβδομάδα πριν τις πασχαλινές μας διακοπές, είπαμε να μπούμε για τα καλά στο κλίμα των ημερών .Έτσι φτιάξαμε τα καθιερωμένα Λαζαράκια μας με πολύ μεράκι, τραγουδήσαμε τα κάλαντα του Λαζάρου και βάψαμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής πρωτότυπα αυγά, για να στολίσουν τα πασχαλινά καλαθάκια!

      Το αποτέλεσμα αυτών των δραστηριοτήτων ικανοποίησε και χαροποίησε πολύ τους μαθητές, καθώς γεύτηκαν με πολύ όρεξη τα Λαζαράκια και ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα από τα παστέλ χρώματα των πασχαλινών αυγών!!! Ευχαριστούμε πολύ την κ. Μαρία Φραγκάκη, μητέρα μαθήτριας του τμήματος μας ,η οποία φέτος όπως και πέρυσι έψησε τα Λαζαράκια μας με μεγάλη ευχαρίστηση!!!

 

H ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

 

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φακελάκια ξηρή μαγιά

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ζάχαρη

Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα

Σταφίδες

Καρύδια

γαρίφαλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη και ανοίγουμε στο κέντρο μία λακουβίτσα. Αφού έχουμε διαλύσει τη μαγιά σε χλιαρό νερό, ρίχνουμε το διάλυμα αυτό στο κέντρο της λεκάνης. Δεξιά ρίχνουμε το αλάτι και αριστερά τη ζάχαρη ώστε τα δύο υλικά να μην έρθουν σε επαφή. Στη συνέχεια προσθέτω το ελαιόλαδο και πολύ λίγο νερό αν χρειαστεί και αρχίζω το ζύμωμα. Αφού τα ζυμώσουμε καλά προσθέτουμε τις σταφίδες και την κανέλλα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μία ώρα κ μετά πλάθουμε τα Λαζαράκια μας. Βάζουμε τα γαρίφαλα για μάτια και τα ψήνουμε στους 170-180oC για 25-30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας. Καλή επιτυχία και καλή μας όρεξη!!!!

 

 


Comments are closed.