«Τα περιβόλια με τις Εσπερίδες»

Οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ Δημοτικού του σχολείου μας, παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κ.Ε.Π.Ε.Α. Ομηρούπολης, «Τα περιβόλια με τις Εσπερίδες».

Μέσα από τη δράση, τον διάλογο και το θέατρο, τα παιδιά ανακάλυψαν τον μαγικό κόσμο των Εσπερίδων, εξερεύνησαν τις ομορφιές του Κάμπου της Χίου και ήρθαν σε επαφή με τη γοητεία της φύσης. Παράλληλα, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, κατανόησαν βαθύτερα την αξία της αγάπης, του σεβασμού προς το περιβάλλον και της αρμονικής συνύπαρξης με τη φύση.

Η εμπειρία κορυφώθηκε με τη δραματοποίηση του παραμυθιού «Γλυκόξινη Αγάπη», όπου τα παιδιά ενσάρκωσαν τους ρόλους τους με ζωντάνια και ενθουσιασμό, δίνοντας ζωή στην ιστορία μέσα από τις εκφράσεις και τις κινήσεις τους.

Μέσα από αυτό το υπέροχο ταξίδι, χτίσαμε γέφυρες επικοινωνίας, στηρίζοντας την κάθε προσπάθεια στα θεμέλια της αγάπης, του σεβασμού και της αρμονίας με τη φύση – αξίες που αποκτούν πραγματικό νόημα όταν βιώνονται και γίνονται κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Ευχαριστούμε το Κ.Ε.Π.Ε.Α. Ομηρούπολης για τη φιλοξενία και τις υπέροχες οικοδέσποινες, κ. Ματρώνα Παπά και κ. Ελπίδα Γεωργαντή, για τη ζεστασιά, την καθοδήγηση και τη δημιουργική ατμόσφαιρα που χάρισαν στα παιδιά.

Translate »