Οδηγίες για την ημέρα του Αγιασμού και για τη λειτουργία του Σχολείου τη νέα σχολική χρονιά.

Αγαπητοί Γονείς,

Καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία.

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09:00 θα τελεστεί στο σχολείο μας ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-22.

Λόγω των αυξημένων μέτρων προστασίας που λαμβάνονται για την αποφυγή συνωστισμού, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ, ο αγιασμός θα γίνει στο προαύλιο του σχολείου μας με την παρουσία μόνο των μαθητών της Α Τάξης, μέρους εκπαιδευτικών, της Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου και αντιπροσωπίας μαθητών, της Διευθύντριας  του Σχολείου, εκπροσώπου του Δήμου Χίου και της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές θα βρίσκονται στις τάξεις τους.

Εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης που βιώνουμε, δεν είναι δυνατή η παρουσία γονέων στο χώρο του σχολείου κατά την ημέρα του αγιασμού. Οι γονείς θα μπορούν να παρακολουθήσουν την τελετή του αγιασμού έξω από το χώρο του σχολείου, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα και αποστάσεις.

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους μαθητές. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα (Κυριακή). Ο δεύτερος έλεγχος συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο (Τετάρτη).

Πιο συγκεκριμένα για την ημέρα του αγιασμού:

 • Το σχολείο θα ανοίξει στις 08:00 για να εισέλθουν οι μαθητές.
 • Όλοι οι μαθητές εισέρχονται στο σχολείο φορώντας μάσκα, επιδεικνύοντας τη βεβαίωση αρνητικού self-test, θερμομετρούνται στην είσοδο και προχωρούν στις αίθουσες όπου θα τους περιμένουν οι δάσκαλοι/ες τους. Στο προαύλιο, τις σκάλες και τους διαδρόμους θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα διευκολύνουν τους μαθητές να βρουν τη νέα τους τάξη.
 • Οι είσοδοι κλείνουν στις 08:30 και θα ανοίξουν στις 09.30 για την αποχώρηση.
 • Η τελετή του αγιασμού θα ξεκινήσει στις 09:00.
 • Οι μαθητές των τάξεων Β’ έως και ΣΤ’ θα παρακολουθήσουν τον αγιασμό από τις αίθουσες διδασκαλίας τους.
 • Με το τέλος του αγιασμού οι ιερείς θα περάσουν από όλες τις σχολικές αίθουσες για να αγιάσουν και να ευλογήσουν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές όλων των τμημάτων.
 • Στις 09:30 οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο. Θα προηγηθούν οι μαθητές των μικρών τάξεων.
 • Οι μαθητές προσέρχονται και αποχωρούν με ευθύνη των γονέων.
 • Οι μαθητές της Α Τάξης παραμένουν στο προαύλιο μαζί με τις δασκάλες τους και μετά τον Αγιασμό θα μπουν στην τάξη τους.

Όπως γνωρίζετε, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό.

Το σχολείο θα εξυπηρετεί τους γονείς καθημερινά, και όταν αυτό δεν είναι εφικτό τηλεφωνικά, από τις 08:30 έως τις 13.15 εκτός των ωρών των διαλειμμάτων.

Από την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 το σχολείο θα λειτουργήσει με πλήρες πρόγραμμα πρωινής ζώνης και Ολοήμερου.

Το σχολείο θα λειτουργήσει με τον τρόπο που το πραγματοποίησε το προηγούμενο σχολικό έτος και αποδείχτηκε επιτυχής. Πιο συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει:

.

 • Χρήση μάσκας κατά την προσέλευση, την αποχώρηση, την ώρα διδασκαλίας και τους χώρους συγχρωτισμού, με ενδιάμεσα «διαλείμματα μάσκας».
 • Θερμομέτρηση όλων κατά την είσοδο.
 • Χωροταξική κατανομή των τάξεων στο προαύλιο κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.
 • Σχέδιο ανόδου και καθόδου στις σκάλες προς αποφυγή συγχρωτισμού και συνωστισμού.
 • Επάρκεια καθαριστικών και αντισηπτικών υγρών για τα χέρια.
 • Αερισμό όλων των αιθουσών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και απολύμανση των επιφανειών.
 • Αερισμό και απολύμανση των μηχανημάτων στο εργαστήριο πληροφορικής σε κάθε αλλαγή διδακτικής ώρας.
 • Απολύμανση του αθλητικού υλικού που έχει χρησιμοποιηθεί σε κάθε αλλαγή διδακτικής ώρας.
 • Παρουσία υπεύθυνου εκπαιδευτικού και οργάνωση χώρου προσωρινής παραμονής μαθητή που θα παρουσιάσει συμπτώματα COVID-19.

Οι γονείς που δεν έχετε δηλώσει συμμετοχή στο ολοήμερο πρόγραμμα και επιθυμείτε να συμμετάσχει το παιδί σας, δίνεται η δυνατότητα αν συντρέχουν σημαντικοί λόγοι, από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 να επικοινωνείτε με το σχολείο και να καταθέτετε το αίτημά σας.

Το κυλικείο του σχολείου  λειτουργεί κανονικά σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

 Για τον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων θα ενημερωθείτε από τους εκπαιδευτικούς σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου τις επόμενες ημέρες.

Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες καλούμαστε να λειτουργήσουμε, το σχολείο έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ρυθμίσει τον τρόπο λειτουργίας και να διαμορφώσει συνθήκες ασφάλειας για όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι προετοιμασμένοι, προκειμένου να υποδεχτούν τους μαθητές και να τους ενημερώσουν για τα μέτρα προστασίας και να τους βοηθήσουν να επανέλθουν ομαλά, να κινηθούν με ασφάλεια και να λειτουργήσουν υπεύθυνα κάτω από τις υπάρχουσες και ιδιαίτερες για όλους μας συνθήκες.

Παρακαλούμε για τη συνεργασία όλων, ευχαριστούμε προκαταβολικά και ευχόμαστε και πάλι καλή, δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά!


Comments are closed.