Με αφορμή την 6η Μαρτίου, η οποία έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα ως η ” Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού”, οι μαθητές της Ε’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση για το συγκεκριμένο φαινόμενο.
Αρχικά εργάστηκαν πάνω στο φύλλο εργασίας “Ιs this the right thing to Do?” το οποίο τους παρουσίαζε διαφορετικά περιστατικά στο χώρο του σχολείου και τους ζητούσε μέσα από συζήτηση να αποφασίσουν στο τέλος αν η κάθε κατάσταση εμπεριείχε bullyingή όχι. Μέσα από το Worksheet “Ways to show Respect” ενθαρρύνθηκαν να σκεφτούν τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δείξουμε σεβασμό στους άλλους σε ποικίλα περιβάλλοντα όπως η αυλή του σχολείου και η σχολική αίθουσα.
Στη συνέχεια, οι μαθητές συνεργάστηκαν και ζωγράφισαν μια αφίσα με μηνύματα κατά του εκφοβισμού, προωθώντας τη φιλία και την αποδοχή.
Στο τέλος της δράσης, όλοι μαζί τραγουδήσαμε ένα τραγούδι με τίτλο “We Are Kind at School”, το οποίο δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της εφαρμογής Suno AI.
Η ημέρα αυτή έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να κατανοήσουν τη σημασία του σεβασμού, της συνεργασίας και της υποστήριξης μεταξύ συμμαθητών, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς και φιλικού σχολικού περιβάλλοντος.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ασημίνα Σπανολιού ΠΕ 06





